esmaspäev, 7. aprill 2014

Kergelt ninaniisutav taipärane köögiviljasupp kookospiimaga

Seda suppi olen juba niimitu korda teinud, et jube tüütuks on muutunud selle retsepti igakordne ülesotsimine. Ammu oli aeg ta siia panna, eks. Selleaastased sünnipäevapidustused on vaikselt otsa saanud ja nii saan ma jälle siis nüüd hakata süüa tegema! Supp oli nii hea, et mingeid eriparandusi väga ei vajanudki. Nuudlid asendasin riisinuudlitega.

Tühjad sissejuhatavad sõnad lõppevad ja päevamuutev supp algab.




Mida vaja:

  • 1½ spl punast karripastat
  • 1 spl õli
  • 1L köögiviljapuljongit
  • 400ml kookospiima (Santa Maria tetrapakis variant on ilma lisaaineteta) 
  • 2 spl pruuni suhkrut või mistahes magustajat (mett või agaavisiirupit või midagi)
  • paar peotäit riisinuudleid
  • 2 peenikesteks pulkadeks lõigatud porgandit
  • ½ pead hiina kapsast, ribadeks lõigatud
  • tassike idusid
  • 6 poolitatud kirsstomatit
  • ühe laimi mahl
  • peotäis hakitud värsket koriandrit (mul oli kuivatatud ja panin 2-3 spl)
  • (3 rohelise sibula vart (kõigepealt pooleks ja siis peenikesteks ribadeks lõigatud))

  •  
     
    Ja mismoodi teeme siis:
     
    1. Võta suur vokkpann või sedamoodi pann, pane sinna karripasta ja õli vaikselt susisema.
    2. Kuskil minutikesest peaks piisama, et karripasta hakkaks meeldivaid aroome eritama. Kui see juhtub, siis lisa puljong, kookospiim ja magusaine. Lase kolm minutit podiseda.
    3. Lisa porgandid ja hiina kapsas ja lase kuskil 6 minutit podiseda või proovi, millal on köögivili Sinu jaoks sobiva küpsusastme saavutanud.
    4. Viska sisse idud, tomatid ja riisinuudlid (minul olid sellised imepeened ja said minutiga valmis. Kui kasutad paksemaid, vaata pakilt valmimisaega ja lisa siis need neile sobival ajal supile).
    5. Pigista sisse laimimahla jällegi vastavalt isiklikule maitsele ja kui tunned, et miskit on puudu, siis maitsesta veel millega tahad.
    6. Tõsta supike kausikesse ja kaunista koriandri ja sibulavartega (mida mina ei teinud).
     

    1 kommentaar: