kolmapäev, 16. aprill 2014

Varakevadine pesto karulaugust

Igal kevadel algab üks karulaugutrall ja rahvas asub sellest energiat ammutama. Karulauk on minu jaoks tõeline kevadekuulutaja! Lisan siia blogisse ka ühe võimaliku retsepti paljudest, olen seda ise just nõnda teinud. PS: tegemist on üsna kange kraamiga, kedagi musitama otseselt peale söömist minna ei soovita. Aga tõesti maitsev on, pestot saab lisada toitudele ja niisama riisisaiaga krõbistada.

Kõik kogused on indikatiivsed ja sõltuvad isiklikest eelistustest - kes soovib pähklisemat, kes juustusemat pestot. Kui sellest saab tuletatud ka täiesti loomse-vaba versioon siis lisan selle samuti siia, praegu aga siis killukese juustuga :)



Mida vaja:
Punt karulauku
Oliiviõli
Peotäis kreeka pähkleid
Parmesani-laadset juustu
Laimi- või sidrunimahla

Pese ja kuivata karulauk. Pane kõik koostisosad köögikombaini või blenderisse ja püreesta. Maitse vahepeal ning lisa soovi korral ühte ja teist. Pesto säilitamiseks pane see purki ja nirista iga kord pärast võtmist peale oliiviõli.


3 kommentaari:

  1. Lugesin just juhuslikult, et pärmihelbed sobivad väga hästi parmesani asendama. Äkki võiks nendega vegan-varianti proovida?

    VastaKustuta
  2. Hea mõte, ma proovin järgi!

    VastaKustuta
  3. kusjuures, isegi kui lihtsalt juust ära jätta, tuleb mõnus!

    VastaKustuta