reede, 5. juuni 2015

Snickersismuuti ehk kakaone ja maapähkline rõõm klaasis

Kusagilt jäi kunagi silma smuuti, mis pidavat maitsema nagu Snickers´i šokolaad. Ja panin ta oma peas kuhugi lahtrisse tallele. Ja paar nädalat tagasi jõudis kätte tema aeg ja ta tuli jälle meelde. Nüüd värskendame siin seda mälu ikka ülepäeviti. Jagan teiega ka - väärib proovimist! Inspiratsiooni sain internetist, aga kokku segasin ikka omamoodi, nii et ma ei oska siia midagi linkida. Võib olla guugli.

Mida vaja:
(Antud kogusest saab kaks suurt või neli väikest klaasitäit)

3 banaani
2 tassi taimset piima (riisi-mandli, näiteks. Või hirsi.)
2 spl magustamata kakaopulbrit (võib ka kaarobiga asendada)
2 spl agaavisiirupit, vahtrasiirupit või mett (kes kasutab)
2-3 spl maapähklivõid (oleneb maitse-eelistusest)
1 spl jahvatatud chia-seemneid või linaseemneid
soovi korral mõnd eriti tervislikku pulbrit (nt kanepiseemnepulbrit või odraorasepulbrit või midagi)


Kuidas teeme:

Viskame asjad kannmikserisse ja vajutame nupule. Proovime, kas on meie jaoks piisavalt magus ja vajadusel magustame veeeel. Joome ja tahame veel.





2 kommentaari:

  1. Mmmm..kõlab väga mõnusalt. Panen ka selle praegu pähe tallele oma hetke ootama:).

    Palusid ka teisi põnevaid tervislikke maiuseid. Minu üks üsna ammune lemmik on šokolaadihummus. Inspiratsiooni sain: https://loodusvagi.ee/retseptid/sokolaadihummus/

    Mina lisan alati ühe banaani ja purgitäie või u 200 g eelnevalt keedetud ja siis sügavkülmutatud kikerherneid. Täna proovisin ka seda mustade ubadega, sest kikerherneid polnud. Mitses samuti väga mõnusalt :)

    Ja kui ikka väga koge midagi magusat tahaks, siis panen blenderisse eelnevalt leotatud datlid, kookosrasva ning mõrudat kakaod. See on eriti rammus ja eriti maitsev amps. Lusikatäiest tavaliselt piisab:).

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, jaa! Kusjuures ma tegin ka śokolaadihummust kunagi ja mul on isegi pildid, aga millegipärast blogisse see ei jõudnudki! SUper, et meelde tuletasid! Võtan käsile! Nii hea!

      Kustuta