reede, 8. mai 2020

Lihtne pärmivaba naan supi või absoluutselt kõige kõrvale!




Kuna meie peres kasvab terve hunnik püreesupipõlgureid, aga see on vahel nii hea koht, kuhu oma aja ära elanud köögivilju saata, olen ma siin aastate jooksul püüdnud püreesupipäeva igasuguste saiadega tuunida. Oleme teinud supi kõrvale ise ahjusaia, oleme rästinud sepiku-leivakuubikuid, aga ühel päeval tuli mul suur soov ise naani valmistada. Seda jällegi selleks, et püreesupipäev särada saaks. Ja leidsin guugli abiga ühe hea ja lihtsa retsepti, mis ei sisalda pärmi! Originaal siin, mina asendasin osa nisujahust täisterajahuga, et oleks kasvõi ainult sisetundele tervislikum ja kasutasin taimset piima.

Ja noh, püreesuppe naani kõrvale leiad siit blogist ka väikse hunniku - mine menüüs jaotusesse "Supid" ja vali aga!



Mida vaja: 

1 tass nisujahu
3/4 tassi täisteranisujahu
1 tl soola
2 tl magustajat (nt agaavisiirupit)
3/4 tl küpsetuspulbrit
2 tl õli
1/2 tassi taimset piima


Kuidas teeme:

1. Sega kokku kõik kuivad ained

2. Tee kuivade ainete sisse süvend ja vala sinna õli ja piim. Sega kõik kokku kuni tekib mõnus taignapall. Töötle seda kätega seni, kuni see on hästi vormitav ja elastne. Jäta 10 minutiks seisma.

3. Jaga taigen 8-10 pallikeseks. Rulli iga pall taignarulliga võimalikult õhukeseks pannkoogiks, kui vaja, pane pannile kookosrasva või õli ning küpseta mõlemalt poolt 1-2 minutit.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar