teisipäev, 17. september 2013

Oad Gruusiapäraselt

Mehe tungiva nõudmise oakarri järele ja minu põikpäise veendumuse, et oast ei saa head karrit, sündis idamaine ja koriandrine oahautis. Retsepti mugandasin Nami-Nami Lobio retseptist. Kuna originaalis seda rooga kunagi söönud pole, ei oska ma öelda, kas neil ka midagi peale ubade ühist on. Igatahes maitses see toit meie perele hästi.

1 tass kuivatatud punaseid ube
1 suurem porgand
1 suurem vars varssellerit
1 suurem sibul
3-4 küüslauguküünt
8 kivita kuivatatud ploomi
400g purustatud tomateid
oliivõli
India maitseainesegu
balsamico-äädikat
tšillihelbeid
pipart
soola
pruuni suhkrut
peotäis värsket koriandrit

Pane oad eelneval õhtul rohke veega likku.Enne toidu valmistamist loputa oad ja pane puhta veega umbes tunniks keema. Samal ajal puhasta porgand, varsseller, sibul ja küüslauk, loputa kuivatatud ploomid ja tükelda kõik väikesteks tükkideks. Kui oad on juba peaaegu pehmed, kuumuta paksupõhjalise poti põhjas õli ja lisa tükeldatud porgand, varsseller, sibul, küüslauk. Kuumuta neid mõni minut ning lisa siis purustatud tomatid ja kuivatatud ploomi tükid. lisa maitseained ja lase 15-20 min. podiseda. Lisa oad ja lase veel 10 min. haududa. Maitse ja lisa vajadusel maitseaineid ning värkse koriander. Serveeri basmati riisiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar