reede, 22. november 2013

Kreemine lillkapsapüreesupp


Lillkapsapüreesupp, mille retsepti olen näpanud Ragne blogist. Asendasin retseptis sulatatud juustu ühe põneva koore retseptiga (piimatoodete vaba), mille avastasin tänu ühele Grete jagatud blogile.  Segu, mida võib lisada kastmetele, suppidele jne, kui vaja asja kreemisemaks muuta.
Lillkapsapüreesupi tegemiseks läheb vaja (neljale inimesele):

4 kartulit
1 keskmine lillkapsapea
1 köögiviljapuljongikuubik
Vett
Koort (seda võib igaüks vastavalt oma maitsele lisada)

Kaerahelbe ja mandli koor:

1 dl kaerahelbeid (soovitavalt gluteenivabasid)
1 dl mandleid
1 tl õli
3 dl vett
soola kui soovi

Kuidas teha:

Pane potti  1 l vett ja lisa puljongikuubik. Koori ja poolita kartulid ning lisa puljongisse. Kui kartulid enam-vähem pehmed, lisa lillkapsaõisikud. Lisa juurde nii palju vett, et lillkapsas oleks veega vaevu kaetud ja lkeeda.
Koore valmistamiseks püreesta kaerahelbed, mandlid, õli ja vesi.  Tükkide eemaldamiseks lase püree läbi peene sõela või kasuta selleks marlit. Ülejäänud koore võib säilitada külmkapis.
Kui lillkapsas pehme, siis püreesta supp ja lisa koor. Mina serveerisin suppi Schari gluteenivabast jahust valmistatud saiakuubikutega.

1 kommentaar:

  1. Tegin enda arust pool kogust, kuid sain siiski vähemalt 4 portsionit :) Ilmselt seetõttu, et mul oli ka suurem lillkapsas.
    Tundus, et puljongikuubik on üsna oluline koostisosa. Kuna mul seda parasjagu ei olnud, tegin ilma ja ainult sool just eriti palju maitset ei andnud. Kuid parandasin asja natukese küüslaugu, cayenne pipra ning sügavkülmast võetud tilliga. Ka värske roheline annab kindlasti palju juurde!
    Muidu oli tõesti sametine ja kreemine. :)

    VastaKustuta