teisipäev, 27. jaanuar 2015

Külmetusepeletajast püreesupp röstitud porganditest

Tahtsin porgandipüreesuppi. Otsisin ja otsisin. Leidsin mitu erinevat, kuid siiski mitte täiuslikku retsepti. Ja nõidusin nendest ühe kaunitari. Supp tuli ilus nii väljast kui seest. Ja kui nad veel surnud ei ole, imestavad kõik siiani.



Mida vaja:

- 6 spl oliivõli
- 600 grammi porgandeid kangideks lõigatuna
- kahesentimeetrine jupike ingverit, riivituna
- 2-3 peotäit lillkapsaõisikuid
- 2 kartulit kuubikutena
- 2 sibulat
- 4 küüslauguküünt
- liiter puljongit (kasutasin Biomarketi ökoköögiviljapuljongipulbrit)

Kuidas teha:

1. Kuumuta ahi 225 kraadini. Laota porgandikangikesed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, nirista peale u 3 spl õli ja sahmi soola pipraga läbi. Pane kuskil 25 minutiks ahju (kuni hakkavad pruuniks minema), vahepeal sega vähemalt korra.

2. Haki sibul ja küüslauk ning kuumuta potipõhjas 3 spl oliivõlis klaasjaks. Lisa ingver ja kuumuta veel minutike. Mina kasutasin oma malmpotti.

3. Lisa kartulikuubikud ja lillkapsaõisikud koos puljongiga potti ja hauta tasasel tulel 20-25 minutit kuni juurikad on pehmed. Lisa ahjusttulnud porgandid.

4. Püreesta oma supike ja kuumuta soovi korral veelkord läbi. Maitsesta soola ja pipraga.


P.S. Minu lastele tundub püreesupp igavavõitu ja nemad on nõus seda sööma siis, kui viskan supi sisse peotäie külmutatud rohelisi herneid (boonusena jahutavad suppi) või siis keedetud ube (või purgiube).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar