pühapäev, 14. veebruar 2016

Maapähklivõi küpsised

Ostsin purgi maapähklivõid. Leidsin retsepti. Tegin küpsiseid.
Lihtne ja maitsev! Gluteenivaba ja vegan.


Vaja läheb:

1 tass (u 2,4 dl) maapähklivõid
1,5 dl roosuhkrut või 4 kuhjaga spl pehmet mett
vanilli
2/3 - 1 tassi kaerajahu (tegin 2/3-ga)
1 tl soodat
näpuotsaga soola
0,6 dl mandli- või riisipiima või vett


Kuidas teha?

Pane ahi 180 kraadi peale soojenema.

Sega kokku maapähklivõi ja suhkur/mesi.  Lisa ka vanill ja sega veel.
Katsetasin nii mee kui roosuhkruga. Mesi oli mul pehme (mitte vedel) ja 4 kuhjaga spl oli paras. Teisel korral tegin suhkruga ja panin seda 1,5 dl kuigi algses retseptis oli kirjas terve tassi täis- see oleks olnud liig.

Eraldi kausis sega jahu sooda ja soolaga. Nüüd lisa see segades maapähklivõile. Kui ained on segunenud lisa ka vedelik (mandlipiim või vesi). Sega ainult nii kaua kuni saad ühtlase taigna.
Kui kasutasin magustajana mett, siis piisas antud kogusest vedelikust. Suhkruga tehes lisasin mandlipiima rohkem, kuna taigen jäi liiga kuiv. Aga kui soovid muredamaid küpsiseid, siis piisab.

Tee taignast käte vahel pallikesed ja vajuta need kahvliga küpsetusplaadile laiaks. Küpseta kuni küpsised hakkavad jumet võtma (olenevalt nende suurusest natuke rohkem või vähem kui 10 min). Lase jahtuda.
Naudi!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar