esmaspäev, 1. veebruar 2016

Värske ja värviline peedisalat

Peet on üks imeline juurvili, millest lisaks soojadele söökidele on võimalik valmistada ka imelisi salateid. Siin üks minu viimase aja lemmikutest, mis pärineb siit ja millele annab erilise suvise värskuse münt.



Mida vaja:

1,2 dl kinoat (ma olen selle enamikel kordadel isegi välja jätnud ja ei juhtu midagi:))
2,3 dl külmutatud sojaube
1 keskmine toores peet
0,7 dl mandlilaaste
1 keskmine või suur toores porgand
5 dl spinatit
1 avokaado

Kaste jaoks:
3 spl õunaäädikat
2 spl laimimahla
2 spl oliiviõli
1 spl värsket hakitud münti
2 spl mett
0,5 tl Dijoni sinepit
purustatud pipart

Kuidas teeme:

1. Keedame kinoa ja jahutame.

2. Teises potis ajame vee keema ja lisame sojaod ning keedame need ka pehmeks (u 5 minutit).

3. Röstime pannil mandlilaastud.

4. Lõikame peedi ja porgandi endale sobivateks tükkides (mina peedi riivisin ja porgandist tõmbasin koorijaga laastud).

5. Kastme jaoks segame kõik ained ilusti kokku.

6. Paneme salatimaterjalid kõik kaussi ja valame kastmega üle ning segame läbi. Soovi korral maitsestame pipraga.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar