kolmapäev, 26. juuni 2013

Datlikeeks

Retsept on pärit 2012 a oktoobri Oma Maitsest. Algselt küll pohlade ja iiriseglasuuriga, kuid need jätsin ära. Lükkasin selle keeksi tegemist pikalt edasi, sest millegipärast arvasin, et kaerajahu jätab mõrkja maitse. Tegelikult on see keeks väga mõnus ja tasub proovida!



- 200g kivideta datleid (võib osaliselt asendada ka nt tükeldatud viigimarjadega)
- 1,5 dl vett
- 0,5 tl soola
- 100 g võid (vm rasvainet)
- u 1 tl purustatud kardemoni
- 0,5 tl soodat
- 2 muna
- (1 dl tumedat suhkrut) - võib ka ära jätta kui datlite kogust suurendada
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 4,5 dl kaerajahu


Kuumuta datleid vees kuni nende lagunemiseni. Eemalda tulelt, lisa maitseained ja või ning blenderda kohevaks. Jahuta pisut ning vahetult enne teiste ainetega ühendamist lisa sooda. Vahusta munad (suhkruga). Ühenda kaerajahu küpsetuspulbriga. Sega kõik ained omavahel ühtlaseks tainaks. Soovi korral lisa 2-3 dl pohli ja sega läbi. Vala hästi võitatud keeksivormi, tasanda pind ning küpseta 180 C juures ligi 40 minutit. (Ühe korra tegin madalas ja laias vormis (nagu karaskit) ja küpsetasin ca 25 min).

1 kommentaar:

  1. Väga hea ja mahlane keeks:) Tegin ilma suhkruta ja magususelt mulle täiesti paras. Viisin keeksi oma isa sünnipäevale ja tegin magusamate asjade armastajatele juurde kreemi banaani ja kakaoga - kõik sõid ja kiitsid:)

    VastaKustuta