reede, 22. november 2013

Köögiviljahautis seentega


Sain lõpuks omale kauaigatsetud haudepoti, selle päris malmist haudepoti ja olen täiesti armunudJ Ühepajatoit maitseb selles tehtuna ikka hoopis paremini. Ja siin ma nüüd järjest hautan, antud retsept pärineb siit.
Kogus: kuuele
Vaja läheb:
2 spl oliiviõli
1 keskmise suurusega peeneks hakitud sibul
1 keskmise suurusega peeneks hakitud porgand
1 keskmise suurusega peeneks hakitud sellerivars
1 keskmise suurusega punane sibul
560g portobello seeni
300g šampinjone
2 küüslauguküünt
1 tl rosmariini
0,5 tl tüümiani
1 dl valget veini
0,5 l köögiviljapuljongit
2 dl purustatud tomateid
1 loorberileht
4 suurt porgandit
4 keskmise suurusega kartulit
1 spl maisitärklist
1 spl vett
2 dl külmutatud rohelisi herneid
0,5 dl värsket hakitud peterselli
1 spl palsamiäädikat

Kuidas teha:
Kuumuta potis õli. Pruunista peeneks hakitud sibul, porgand, ja sellerivars. Lisa väiksemateks tükkideks lõigatud punane sibul ja hauta kuni sibul pehmeneb. Puhasta seened ja lõika viiludeks ning lisa potti. Hauta umbes 10 minutit.
Haki küüslauguküüned väikesteks tükkideks ja pane koos tüümiani ning rosmariiniga ka potti, küpseta 30 sekundit ning siis vala juurde vein. Hauta nii kaua kuni pool veinist on kadunud. Seejärel keeda puljong ja lõika porgandid ning kartulid viiludeks (mida õhemad, seda kiiremini valmivadJ). Lisa puljong, kartulid, porgandid, tomatipasta ja loorberileht potti ning lase segu keema, seejärel alanda kuumust ja lase haududa umbes 35 minutit.
Sega maisitärklis külma veega ja nirista haudepotti, keeda kuni hautis muutub paksemaks. Keera kuumus maha ja lisa külmutatud herned ning lase seista 3-4 minutit, et herned kuumeneksid. Lõpetuseks pane juurde värske petersell ja balsamiäädikas, eemalda loorberileht. Serveeri kohe.

2 kommentaari:

  1. mul on ju kaa malmpott ja ma olen just mõelnud, et ta nii kurvalt seisab sel aastal!

    VastaKustuta