esmaspäev, 4. november 2013

Pühapäevahommikused gluteenivabad pannkoogid ja värske suhkruvaba moos


Suudlesin päris mitmeid pannkoogikonni enne kui leidsin ideaalse gluteenivabade pannkookide retsepti. Pannkoogid maitsevad ka gluteenivaba jahu kasutades nagu päris ja keegi ei ütleks, et seal pole nisujahu sees. Isegi mu mees. Retsepti eest võlgnen tänu meie blogi Tiinale, kes mind selleni juhatas. Kohendasin selle gretelikuks ja vualaa! Originaal on siin.

Mida vaja

- 2 tassi gluteenivaba jahusegu (nt segu riisijahust, glv kaerajahust ja kartulijahust)
- 2-4 muna (või No Egg munaasendajat)
- poolteist tassi vett ja pool tassi kookospiima
või 2 tassi taimset piima (meile meeldib riisi-mandlipiim (Isola Bio)
- 1 spl kookosrasva (või mistahes muud rasva, aga kookosrasv annab sametisust)
- 2 spl mett või vahtrasiirupit (kes tahab)
- 1-2 tl vanillisuhkrut või vanillipulbrit (annab mõnusa aroomi ja maitse)
- näpuotsatäis soola
- 1 spl kaneeli (kes tahab)

Meie lisame vahel ühe purukstambitud banaani ka, mis annab mõnusamagusa banaanimaitse.

Kuidas teeme

1. Segame jahu ja munad ja lisame vaikselt vee ja kookospiima või taimse piima. Segame ilusasti ja lisame ülejäänud ained. Mulle teatavasti meeldivad magusad asjad ja sellepärast panin vanillisuhkrut, kaneeli ja mett/vahtrasiirupit ka.

2. Suurte ülepannikookide jaoks tõsta suurema lusikaga tainast kuumale pannile ja aja tainas ringjate liigutuste abil panni kallutades (no kuidas veel seda seletada?) laiali, et taignakiht jääks mõnusalt õhuke.

3. Küpseta paar minutit keskmisel kuumusel, pööra siis ümber ja noh, nagu ikka. Mulle meeldivad sellised heledamad, väheküpsetatud pannkoogid.




Moosi tarbeks viskasin blenderisse peotäie külmutatud maasikaid ja peotäie külmutatud mustikaid, lisasin banaani (võibolla panin pool veel, et tuleks selline paksem ja kreemisem, ei mäleta) ja moos sai valmis. Kui lisada chia seemneid, muutub moos pisut seistes (piisab 10 minutist) veel mõnusamaks ja paksemaks, sest chia seemnetel on selline kergelt kallerdav toime. Rääkimata sellest, et need on maailma kõige tervislikumad seemned. Põhimõtteliselt.






6 kommentaari:

  1. kui kookospiima pole, võib panna tassi vett ja tassi mingit muud piima - riisipiima või kes tahab, ka tavalist piima.

    VastaKustuta
  2. Tõesti, maitsest ei olegi aru saada, et need gluteenivabad on. :)
    Väga maitsvad koogid sain ning võisin need teha üliõhukesed, ilma et nad keeramisel katki oleksid läinud (nagu mul vahel on nisuvabade tainastega juhtunud)!
    Aitäh!

    VastaKustuta
  3. Maitsvad olid küll, aga minu jaoks ainult soojana. Külmast peast olid rasvased ja veidi kõvad. Tegin riisi-ja kaerajahuga. Järgmine kord proovin äkki ainult kaerajahuga :)

    VastaKustuta
  4. Nii tore, et proovisid! Vot seda ma ise ei olegi kogenud, millised nad külmana on, sest meil jääb alati mõni kook puudu ja külmaks neil minna ei lasta.. Aga võibolla aitaks kartulijahu komplekti lisamine? Peaks kohe sportlikust huvist proovima!

    VastaKustuta
  5. aga proovige maisijahuga ja lisage munavalge lõpus vahustatuna aeglaselt sisse segades

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh nipi eest! Kas siis jäävad kohevamad või mis juhtub? Need, kes muna tahavad kasutada, tahavad kindlasti teada!

      Kustuta