pühapäev, 1. detsember 2013

Talvine vürtsidega tatrapuder


Talvisel ajal on eriti mõnus süüa hommikusöögiks putru, mis teeb seest soojaks ja äratab üles. Pealegi on putru väga lihtne teha! Võib isegi öelda, et ta teeb ennast ise. Lisaks on erinevaid pudrusid ja võimalusi, millega neid keeta/süüa peaaegu et lõpmatuseni, nii et igav küll ei tohiks hakata. Siinkohal vahendangi ühte eriti toredat talvist pudruretsepti, mis pärineb sellisest vingest blogist www.greenkitchenstories.com

Kogus: kahele tublile sööjale

Mida vaja:
Kruusitäis tatart
Kaks kruusitäit vett
Paar kaneelipulka
Vanillikaun
Kardemoni
Soola
Erinevaid kuivatatud puuvilju/marju
Serveerimiseks:
Kookospiima või mistahes muud piima (mulle meeldib lisada soojendatud piima)
Erinevaid värskeid puuvilju
Mett
Õietolmu


Tee nii:
Pane tatar koos kaneelipulkade, vanillikauna, kardemoni, soola ja kuivatatud puuviljade ja/või marjadega keema ja keeda seni kuni vesi on imendunud. Söömiseks eemalda vanillikaun ja kaneelipulgad ning kuhja kaussi puder, piim, värsked puuviljad, mesi, õietolm ja naudi. 

2 kommentaari:

  1. isver kui hea! tegin sellise variandi, kus lisasin kaneelipulbrit ja jahvatatud vanillikauna ja rosinad pärast juurde. ja piima ei pannud üldse pärast. ikka tuli super ja lapsed sõid nagu mishkad!

    VastaKustuta
  2. Kas selles retseptis kasutad toortatart või röstitud? Näeb väga isuäratav välja! :)

    VastaKustuta