kolmapäev, 26. veebruar 2014

Rabav riisipuding marjade ja banaaniga

Nägin seda retsepti ja juubeldasin. Tahtsin kohe saada. No ja siis ühel mitteniikevadisel hommikul proovisin järele. Kõik sõime ära. Hommikusöögina soovitan teha topeltkoguses, magustoiduna jätkub kirjeldatud kogusest kuskil kahele ja poolele (aga kuna kõik ilmselt tahavad veel, siis põhimõtteliselt jääb topeltkogusesoovitus kehtima).



Mida vaja:

1/2 tassi mandlipiima (või muud taimset piima)
1/4 tassi riisijahu
2 küpset banaani
6-7 datlit
burbooni vanilli pulbrit
marju, puuvilju, pähkleid, midaiganes


Kuidas teeme:

1. Sega  pooles tassis piimas riisijahu kuni segu saab tükivaba.

2. Purusta blenderis üks banaan, ülejäänud piim, vanillipulber ja datlid. Datleid on eelnevalt soovitav kuumas vees leotada, kuni need on pehmed, et segu ei jääks tükiline. Kui tahad, võid lisada veel mingit magustajat - näiteks mett või agaavisiirupit.
3. Pane mõlemad segud ühte potti, lase keema tõusta, keera kuumus madalaks ja keeda pidevalt segades kuskil 2-3 minutit, kuni segu pakseneb pudinguks.

4. Vala puding kaussi või klaasi ja kui soovid seda soojalt nautida (nagu meie), puista kohe üle marjadega, banaanitükkidega, pähklitega või millega iganes soovid. Kui eelistad külma pudingut, siis jahuta seda enne.

5. Mmm.




3 kommentaari:

  1. Suu jookseb vett! Peab proovima!

    VastaKustuta
  2. Nautisime! Laps mõmises :-)
    Tänane variant oli banaani, kirsside, röstitud mandlite ning kardemoninatukesega. Ja 7 datlit oli magusaks täitsa piisav. Mmõnus!

    VastaKustuta
  3. Kas retseptis liiga vähe piima ei ole?

    VastaKustuta