laupäev, 22. juuni 2013

Salajased suvised toortrühvlid


Suve ametliku alguse puhul jagan teiega oma lemmikretsepti, mida ma olen siiani ainult rangelt salaja  avaldanud, et keegi seda ära ei võtaks ja sellega kuhugi uhkustama ei läheks. Aga no okei.

Kui tavaliselt ma naeran selle peale, kui keegi ütleb, et söö seda või teist ja shokolaadiisu (ma ei leidnud sha-tähte :)) kaob sinna kust tuli, siis nende trühvlite puhul ma küll niimoodi ei naernud. Suu täis ei naerda. Ja päriselt kaa oli pärast rahu majas.

Retsepti panin kokku kahest väljamaa omast (sellest ja sellest). Niisiis:

- tass riivitud porgandimassi*
- tass jahvatatud pähkleid või seemneid**
- kolmandik tassi pehmeid datleid (võid 5 minti soojas vees leotada)
- pool tassi toorkakaopulbrit või kaarobipulbrit***
- pool tassi mett või agaavisiirupit
- veerand tassi kookosõli ehk sulanud kookosrasva****
- natuke soola (soovitavalt himaalaja soola, sest see on tervislikum:))

Kaunistuseks soovi korral kookoshelbeid või jahvatatud seemneid, mandleid vms


Ja edasi?:

1. Pane kõik koostisosad köögikombaini kokku ja töötle kuni tekib ühtlane mass, mida on hea näppude vahel trühvliteks veeretada. Vajadusel lisa juurde veel natuke jahvatatud seemneid/pähkleid (kui segu on liiga vedel) või vett (kui segu on liiga kuiv).
(Datlid on need, kes ei taha hästi massi sulanduda. Kuna minul köögikombaini (veel) ei ole, olen kasutanud blenderit ja kohviveskit. Kohviveskis olen datlid enne ära purustanud ja siis ülejäänud ainetega blenderisse toppinud.)

2. Saadud segust veereta näppude vahel pallikesed (kokku peaks tulema kuskil 30 tükki, aga ma ei mäleta kaa täpselt) ja kui tahad neid tuunida, siis veereta veel kookoshelvestes või mandlipurus või milleski kolmandas (kakaopulbris? Ma pole proovinud) või kõigis korraga.
(Mina olen teinud nii, et osad pallid veeretan helvestes valgeks ja osad mitte - siis jääb mulje, et ma olen teinud kahed erinevad trühvlid. Nii saab rohkem kiita.)

3. Pane trühvlid enne serveerimist külma.
(Mina olen pannud isegi sügavkülma kuskil 15 minutiks. Need võib ka üleöö sinna jätta, söömiskõlbulikuks sulamiseks läheb ainult 5 minutit.)


* mina kasutan mahlategemise jääkmassi, aga ilmselt võib ka lihtsalt riivida ju.

** mina olen kasutanud mistahes pähkleid või seemneid, mida mul parajasti sahtlis on (mandleid, päevalilleseemneid, seesamiseemneid, metsapähkleid, india pähkleid, kreeka pähkleid, kookoshelbeid jne). Kes pähkleid süüa ei taha või ei saa võibki ainult seemneid kasutada.

*** kui tahad ergutavat ampsu, siis sobib kakao, aga kui avastad, et teed neid juba iga päev, siis tasub ehk kaarobi peale üle minna. Toorkakao on väga ergutava toimega ja näiteks laste trühvlites võiks kasutada pigem kaarobit.

**** võib sulatada veevannil.



2 kommentaari:

  1. Nii, nii, nii. Nüüd ma siis tean TÄPSELT, kuidas sa neid imelisi pallikesi teed... :D

    VastaKustuta