kolmapäev, 2. oktoober 2013

Aasiapärane ja suurepärane kinoasalat

Kinoa käib meie pere laual päris tihti, tavaliselt mingi panniroa kujul (mille retsept tegelt ka ootab ülesriputamist). Või lihtsalt hommikupudruna. Ükskord tegin mingi salati ka, mis aga tuli suhteliselt halb (panin vist liiga palju sidrunimahla või liiga palju kinoad või liiga vähe kõiki muid asju) ja nii ma hakkasin kinoasalateid vältima. Kui kuskil nägin, panin ehmudes kinni kohe. Olid hirmsad ja keerulised ajad. Kuni tänaseni, mil tegime Mariga SELLISE salati. Õud on möödas.


Salatiasjad:

1 tass kinoad
2 tassi vett
1/4 tl soola
1 tass hakitud punast kapsast
1 tass keedetud kaunata sojaube (edamame)*
1 tükeldatud punane paprika
1/2 tassi jämedalt riivitud porgandeid
1 tass tükeldatud kurki või väikest suvikõrvitsat

Kaste:

 1/4 tassi tamari kastet (gluteenivaba sojakaste)
1 spl seesamiõli
1 spl riisiveiniäädikat
2 spl hakitud rohelist sibulat
1/4 tassi hakitud murulauku
1 spl seesamiseemneid
1/4 tl riivitud ingverit
1/8 tl tshillihelbeid
maitse järgi soola ja musta pipart

Tehkem nii:
1. Pane kinoa soolaga maitsestatud veega keema ja keeda 5 minti keskmisel kuumusel. Siis keera kuumus madalaks ja lase kinoal vaikselt haududa kuni vesi on kadunud. Võta pott tulelt ja puhvi (sellise sõna tegin praegu!) kahvliga kohevaks. Jahuta.

2. Pane kinoa suurde kaussi ja lisa hakitud kapsas, keedetud sojaoad, paprika, porgandid ja suvikõrvits või kurk. Jäta salat kastet ootama.

3. Sega väiksemas kausis kokku kogu kastmematerjal.

4. Vala saadud kaste salatile ja sega läbi, et kõik maitsed saaksid kokku.

*mina leidsin need Kadriorust NOPi ökopoest, vb on kuskil veel.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar