esmaspäev, 14. oktoober 2013

Kergelt vürtsikas värske salat


Selle salati avastasin Yotam Ottolenghi raamatust “Jerusalem”. Iseenesest lihtsale salatile annavad mõnusa lisandi soojad ja kergelt vürtsikad kikerherned. Sellest kogusest on jätkunud neljale sööjale.
Vaja läheb:
100g kuivatatud kikerherneid
2 väikest kurki
2 suurt tomatit
240g rediseid
1 punane paprika
1 väike punane sibul
20g värskeid koriandri lehti
15g värskeid peterselli lehti
90ml oliiviõli
1 sidruni riivitud koor ja 2 spl mahla
1 küüslauguküüs
1 tl kardemoni
1,5 tl vürtsi (mina olen pannud viie piprasegu)
1 tl vürtsköömneid
sool, pipar soovi korral

Alustuseks tuleks kikerherned panna külma veega seisma, soovitavalt üleöö. Järgmisel päeval nõruta kikerherned ja pane veega potti. Lase keema ja siis hauta umbes tunnike, vahepeal vahtu eemaldades. Keeda kuni kikerherned on pehmed ja siis nõruta taas sõelal.
Salati jaoks haki kurk, tomat, redis, paprika ja sibul väikesteks tükkideks. Samuti petersell ja koriander ning sega kõik hakitud asjad omavahel kokku. Salati kastme jaoks sega 75ml oliiviõli, sidrunimahl ja riivitud koor, purustatud küüslauk. Originaalretseptis on kastmele lisatud ka tuhksuhkur, see ilmselt vähendaks hapukust, mis mind selles salatis iseenesest ei häiriJ Vajadusel võib maitsestada soola ja pipraga, aga mina ei ole neid ka üldse lisanud. Vala kaste salatile ja sega kergelt.
Sega taldrikul kokku kardemon, pipar, vürtsköömned (muidugi neid võib igaüks enda maitse järgi rohkemgi panna). Vala kikerherned vürtsisegule ja sega nii et kõik kikerherned saaksid kenasti kaetud. Siis võta pann, kuumuta ülejäänud oliiviõli ja pruunista kikerherneid 2-3 minutit pannil.

Viimasena lisa soojad kikerherned salatile. Kikerherned peaksid kindlasti olema soojad, siis maitseb kogu salat ikka eriti hästiJ

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar