neljapäev, 31. oktoober 2013

Valged toortrühvlid sidruni ja makadaamiapähklitega

Mari saatis mulle jälle ühe imelise blogilingi ja sealt tahaks küll kõiki retsepte proovida. Eriti mõnus on sealsete piltide minimalistlik ja skandinaavlaslik õhustik. Veits kade meel on, et mina pildistamisel sellise puhta ja valge teema peale ei tulnud. hmh. Mul on küll ju valget kodus. Lisaks roosale. Aga oma kadeda meele sõin ära koos nende trühvlitega, mida sealt teha proovisime. Natuke tuunisime ka, kuna meil polnud köögikombaini ja segu ei tahtnud ilma kookosrasvata kokku hakata. Ja magusust igatsesime noorte toitvate emadena kaa juurde. Panime.



Mida vaja

- 1 dl makadaamia pähkleid
- 1/2 dl (gluteenivabasid) kaerahelbeid
- 3 datlit (pehmed või leotatud)
- ühe keskmise või suure sidruni riivitud koor
- 1 spl mandleid
- 1-2 spl kookosrasva
- 1-2 spl mett
- 1/2 tl vaniljekaunapulbrit
- näpuotsatäis (himaalaja) soola

Kuidas teeme

1. Purusta köögikombainis datlid, mandlid ja pähklid. Mina kasutasin kohviveskit.

2. Lisa sidrunikoor, kaerahelbed, vaniljekaunapulber, sool, kookosrasv ja mesi ning sega ühtlaseks seguks. Nii rasva kui mett lisa vastavalt tundele ja maitsele - kui tundub, et ei hakka hästi kokku, pane rohkem rasva ja kui tundub, et võiks magusam olla, pane rohkem mett. Ja kui tundub, et sidrunit on vähe, siis riivi juurde, sest maitse oleneb ju sidruni suurusest.

3. Vormi segu pallideks ja soovi korral veereta veel mandlipurus või kookoshelvestes. Nii jäävad võibolla ilusamad või nii. Meie ei hakanud selle peale aega raiskama, sest tahtsime juba rutem nende ärasöömiseni jõuda.

4. Hoia 15 mintsa külmikus või veits vähem sügavkülmas. Söö ära.

Meie saime 16 tükki (mõni sai enne ka degusteerimiseks kasutatud).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar