neljapäev, 10. oktoober 2013

Eriti lihtne, mahlane ja meeldivalt vürtsine kõrvitsa-õunakook

Tereee! Minu esimene postitus, nii tore:) Tahaks kohe tänada Gretet, kes tuli mõttele, et ma peaks ka selle vahva blogiga liituma. Ja muidugi kiidusõnad üldse kõigile kolmele, et sellise hea idee peale tulid. Nii hea on ühest konkreetsest kohast ju Sulle sobivaid retsepte otsida. Aga siit siis minu esimene retseptike. Viimased nädalad on meil toidulaual päris tihe külaline kõrvits, sest see on lihtsalt nii hea ja lapsele ka väga maitseb. Gretele külla minnes sai tehtud kõrvitsa-õunakook. Tuli tõeliselt hea ja kohev kook. Pildi eest taas tänud Gretele!



Mida vaja:

2 suurt õuna
5 dl jahu (nt segu toortatrajahust ja riisijahust)
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl kaneeli
1 tl jahvatatud ingverit
1/2 tl kardemoni
näpuotsaga tśillipipart
100g kookosrasva
2 dl kookossuhkrut (või agaavisiirupit või mett)
2 muna (või No egg munaasendajjat)
2,5 dl kõrvitsapüreed (keetsin kõrvitsatükid pehmeks ja purustasin blenderis, keeduvett ei kasutanud) (soovi korral hakitud pähkleid või mandleid)


Kuidas teeme:

Klopi munad kergelt lahti. Sega omavahel eraldi kausis jahu, küpsetuspulber, kaneel ja muud vürtsid. Lisa munale jahusegu, riivitud õunad, agaavisiirup, kõrvitsapüree ja sulatatud kookosrasv. Tõsta tainas vormi (mina kasutasin 24 cm läbimõõduga ümmargust lahtikäivat vormi). Küpseta 175 kraadises ahjus 40-45 minutit kuni kook on kenasti kuldne.


2 kommentaari:

  1. Tere!
    Retsept tundus põnev. Proovisin ise ka küpsetada, kuna ei talu gluteeni ja laktoosi ning kõrvits sai ka just parajasti lahti lõigatud. Minul ei tulnud kook paraku välja. Lihtsalt ei kerkinud. Proovisin kaks korda ja teisel korral täpselt sama lugu kui esimesel. Kurb.
    Siin blogis aga leidub teisigi huvitavaid retsepte ja kindlasti proovin veel midagi meisterdada. Minu toitumise juures kipub toidulaud üksluiseks muutuma.
    Soovin edaspidiseks jõudu ja jaksu!

    VastaKustuta
  2. Aitäh proovimast ja kirjutamast! Tegin seda kooki just uuesti ja meil kerkis taas kenasti.. Probleem võib olla rasva koguses. Kui kasutasite palmirasva, siis vahel võib kook liiga rasvane jääda ja seda tuleks panna vähem.. Meie teeme kookosrasvaga ja sellega oleme väga rahul. Ma eemaldan retseptist palmirasva üldse, sest oleme aastate jooksul igasuguseid tähelepanekuid teinud ja õppinud. Üks nendest siis see, et palmirasv ei võrdu oma omadustelt kookosrasvaga! Kui julgete veel korra proovida, siis ehk proovite kookosrasvaga? :) Aga võib-olla see lihtsalt ei ole teie kook..

    VastaKustuta