Tundsin kohe vastupandamatut vajadust millegi vürtsika, soojendava ning tummise järele. Suures osas on inspiratsioon saadud sellest retseptist, miksisin üht-teist veel juurde ja sain tulemuseks sellise supi, et kui suu suppi täis poleks olnud, oleks see imestusest lahti vajunud.
1 suurem sibul
1 keskmine porgand
1-2 cm jupp ingverit
2-3 küünt küüslauku
1/2-1 tšillikaun
200g rohelisi läätsi
1l köögiviljapuljongit
1 purk kookospiima (täisrasvast)
peotäis mangoldit, koriandrivarsi, spinatit, kalet vms. rohelist
1-2 tl kuivatataud tüümiani
1 tl currypulbrit
1/2 tl jahvatatud kardemoni
1/2 tl jahvatatud kaneeli
noaotsatäis jahvatatud muskaatpähklit
maitsestmiseks laimimahla
serveerimiseks värsket koriandrit
oliivõli või kookosrasva
Pese läätsed ja jäta nõrguma. Haki sibul, ingver, küüslauk ja tšilli, viiluta õhukeselt pikkupidi veeranditeks lõigatud porgand. Kuumuta paksupõhjalises potis õli, lisa sibul, porgand, ingver, tšilli ja küüslauk, lase 5 min. keskmisel kuumusel haududa, sega vahepeal. Lisa tüümian, curry, kardemon, kaneel ja muskaatpähkel, sega läbi nii, et vürtsid läbi saaks kuumutatud. Lisa potti läätsed ja köögiviljapuljong, lase keema tõusta ja jäta vaikselt podisema kuni läätsed ja porgand on pehmed. Lisa kookospiim, sega kuni see on ülejäänud supiga segunenud. Tõsta pott tulelt ning maitsesta laimimahlaga ja vajadusel soola vm. maitseainetega . Lisa potti väiksemaks rebitud mangold, spinat vm. roheline, serveerimisel puista supile peale värsket koriandrit.
Pean ütlema, et see maitsete tants, mis suus supi söömise ajal käis, on kirjeldamatu. Kindlasti soovitan värsket koriandrit mitte kasutamata jätta, minu meelest andis just see supile viimse lihvi.
1 suurem sibul
1 keskmine porgand
1-2 cm jupp ingverit
2-3 küünt küüslauku
1/2-1 tšillikaun
200g rohelisi läätsi
1l köögiviljapuljongit
1 purk kookospiima (täisrasvast)
peotäis mangoldit, koriandrivarsi, spinatit, kalet vms. rohelist
1-2 tl kuivatataud tüümiani
1 tl currypulbrit
1/2 tl jahvatatud kardemoni
1/2 tl jahvatatud kaneeli
noaotsatäis jahvatatud muskaatpähklit
maitsestmiseks laimimahla
serveerimiseks värsket koriandrit
oliivõli või kookosrasva
Pese läätsed ja jäta nõrguma. Haki sibul, ingver, küüslauk ja tšilli, viiluta õhukeselt pikkupidi veeranditeks lõigatud porgand. Kuumuta paksupõhjalises potis õli, lisa sibul, porgand, ingver, tšilli ja küüslauk, lase 5 min. keskmisel kuumusel haududa, sega vahepeal. Lisa tüümian, curry, kardemon, kaneel ja muskaatpähkel, sega läbi nii, et vürtsid läbi saaks kuumutatud. Lisa potti läätsed ja köögiviljapuljong, lase keema tõusta ja jäta vaikselt podisema kuni läätsed ja porgand on pehmed. Lisa kookospiim, sega kuni see on ülejäänud supiga segunenud. Tõsta pott tulelt ning maitsesta laimimahlaga ja vajadusel soola vm. maitseainetega . Lisa potti väiksemaks rebitud mangold, spinat vm. roheline, serveerimisel puista supile peale värsket koriandrit.
Pean ütlema, et see maitsete tants, mis suus supi söömise ajal käis, on kirjeldamatu. Kindlasti soovitan värsket koriandrit mitte kasutamata jätta, minu meelest andis just see supile viimse lihvi.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar