pühapäev, 30. juuni 2013

Maasika-šokolaadi toorkook

Nonii, jälle mina :)
Nüüd siis lõpuks sain selle koogi ka järgi proovitud.

Ettevalmistused














Tegin mõned asendused: toorkakao asemel kasutasin kaarobipulbrit ning agaavisiirupi asemel värkelt vurritatud mett, mille eile õhtul peaaegu veel soojana vanaisa käest sain.
Tuli päris hea, kuigi põhi jäi minu jaoks isegi liiga šokolaadine.Väikeste vormide seest oli hea süüa, sest muidu oleks kreem põhja pealt alla vajunud (pildil olev koogike tuli sügavkülmast ja hoidis hästi vormi).

Retsept siis selline:

Põhi:

- 1/2 tass kreeka pähkleid või mandelid
- 1/2 tass kookoslaaste
- 2 kuhjaga spl toorkakao pulbrit või kaarobipulbrit
- 4-5 kuivatatud datlit
- 1-2 spl agaavisiirupit või vedelat mett
- 1/2 tl vanilje seemneid
- näpuotsaga soola

1. Purusta pähklid, kakaopulber, kookoslaastud, sool ja vaniljeseemned blenderis või köögikombainis.
2. Lisa  datlid ja agaavi siirup, töötle kuni mass hakkab kokku kleepuma. Segu ei pea olema täiesti ühtlane pasta vaid pigem purutaoline, kus on ka tunda väikeseid pähklitükke.
3. Suru segu tihedalt vormi põhjale.


Täidis:

- 2 tassi maasikaid
- 1 tass india pähkleid
- 6 spl sulatatud kakaovõid (väga oluline koostisosa, hoiab massi koos ja veidi tahkemana ning annab šokolaadi maitset)
- 2-3 spl agaavi siirupit
- 2 spl sidruni mahla
- näpuotsaga meresoola

1. Töötle kõik koostisained va. kakaovõi blenderis väga ühtlaseks pastaks.
2. Riivi kakaovõi ja sulata soojaveevannil.
3. Lisa ettevaatlikult kakaovõi saadud pastale, seda pidevalt segades või lastes masinal väga väikestel pööretel segada. Töötle, kuni kõik on segunenud. Maitse ja lisa vajadusel agaavi siirupit, sidrunit vms.
4. Vala segu põhjale

Aseta kook sügavkülma tahenema vähemalt 30-ks minutiks. Või hoia enne serveerimist tavalises külmikus 1-2 tundi või seni kuni täidis on tahenenud.
Tavalises külmikus säilib 3-4 päeva, sügavkülmas kuni 1 kuu.

* Võid selle koogi valmistamiseks kasutada koogivormi, muffinivorme või ükskõik, millist muud vormi, kaussi vms.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar