reede, 14. november 2014

Vegan banaanikeeks - igavesti Sinu südames



Seda keeksi olen ma teinud juba maeiteamituaastat. Minu retsept on siiani ühel väiksel rebitud märkmikulehel, mis on köögis kokaraamaturiiulis kindlas kohas. Selline püha värk on sellega. Ainult et ma olen siiani muutnud selle vaid gluteenivabaks ja nüüd siis proovisin ära, kuidas oleks see keeks lisaks veel loomsevabana. Ma pean ütlema, et ma jätsin täiesti süüdimatult retseptist välja kaks muna ja absoluutselt mitte midagi ei juhtunud. Keeks ikka sama ideaalne, kui mitte öelda, et ideaalsem veel, sest ükski loom ei ole ju asjasse segatud!

Siin ta on.

Mida vaja:

4 dl gluteenivaba jahu (minul 2 dl glv kaerajahu (Provena) ja 2 dl riisijahu)
0,5 dl mitte väga peeneks purustatud mandleid või muid pähklilisi (nt kreeka pähkleid)
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl kaneeli
0,5 tl kardemoni
100g kookosrasva või muud rasvainet
1,5 dl tumedat suhkrut või 6-7 spl agaavisiirupit või 4 kuhjaga spl mett
2 dl kookospiima (Santa Maria tetrapakis)
3 purukstambitud banaani


Kuidas teeme:

1. Kuumuta ahi 180 kraadini.

2. Sega kokku kuivad ained (kui kasutad magustajana suhkrut, siis lisa see ka siin).

3. Sulata rasv ja sega kookospiima, agaavisiirupi ja banaanidega. Kui kasutad mett ja mesi on kõva, võid seda koos palmirasvaga pisut sulatada.

4. Sega kõik kokku, maitse, kas on parajalt magus (vastasel juhul lisa mett. Mulle sobis 4 spl ideaalselt) ja vala palmirasvaga määritud keeksivormi. Küpseta 50 minutit kuni tund - kuni tikk jääb kuivaks! Ja pean mainima, et see keeks ei jää üldse mitte kuiv, vaid selline meeldivalt (banaani)mahlane.

5. See on ikka väga hea.




4 kommentaari:

  1. Muidu väga super retsept, kuid küpsetuspulbri vahetaks välja. Millega soovitad asendada?

    VastaKustuta
  2. Suured suured tänud retsepti eest,meie pere suur lemmik :D

    VastaKustuta
  3. Kui nii pikk küpsetamisaeg, kas paned siis fooliumi ka peale, et ära ei kuivaks ega kõrbeks.
    Ja millisel kõrgusel ahjus keeksi küpsetama peaks üldse?

    VastaKustuta