laupäev, 15. november 2014

Sulnis vegan sahvrisupp kikerhernestest, tomatitest ja kookospiimast

Tahtsin ükspäev kikerhernesuppi. Natuke otsisin ja leidsin selle. Ja see on tõesti-tõesti (veel ja veel)proovimistväärt! Mina sõin, lapsed sõid ja kui Martin oleks ka kodus olnud, oleks temagi söönud! See on selline meeldiv ja soojendav ja igati sügistalvine supp. Mida külmemaks läheb, seda rohkem tśillit lisa.



Mida vaja:

- paar spl oliivõli
- 1 hakitud sibul
- 2-3 küüslauguküünt
- 0,5 tl suitsutatud paprikapulbrit
- 0,5 tl magusa paprika pulbrit
- sool, pipar
- 1 spl palsamiäädikat
- 400g purustautd tomateid (purgis või päris)
- natuke (1 tl) suhkrut või muud magustajat (agaavisiirupit, näiteks)
- 0,5 tl tüümiani
- 1,5-2 purki konserveeritud kikerherneid
- 1 tass vett
- 3 spl pärmihelbeid
- tśillit maitse järgi


Kuidas teeme:

1. Kuumuta potis õli, lisa sibul ja küüslauk, natuke soola ja pipart ja kuumuta kuni sibul muutub klaasjaks. Lisa paprikapulbrid ja kuumuta veel kuskil 30 sekundit. Lisa siis palsamiäädikas ja sega läbi. Siis lisa tomatid, magustaja ja tüümian, sega jälle. Ja siis lisa 1 purk kikerherneid, kookospiim ja vesi. Kata kaanega ja lase 20 mintsa podiseda. Siis võta tulelt ja lase natuke rahuneda.

2. Pane supike kannmikserisse. Mina kasutasin värskeid tomateid ja minu jaoks tundus supike natuke liiga vedel püreestamiseks, seega ma valasin enne natuke vedelikku ära. Aga see on maitse asi. Maitsesta - lisa pärmihelbed ja soola, pipart, kui on puudu.

3. Kui supp on püreestatud, vala see potti tagasi ja lisa ülejäänud terved kikerherned. Kui tahad rohkem, lisa terve purk, kui tahad vähem, siis lisa nii palju, kui heaks arvad :)

4. Kaunista tüümiani ja oliivõliga.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar