esmaspäev, 25. jaanuar 2016

Eriti lihtne ja vastlane läätsesupp!


See on meie läätsesupp, mida teeme pidevalt, aga mulle tundus, et see sobib eriti hästi just kohesaabuvaid vastlaid tervitavaks supiks! Maitseb nagu hernesupp, aga liha asemel annab supile suitsuse maitse suitsutatud paprika. Toimib suurepäraselt ja annab vajaliku jõu pikki liuge lasta! Inspiratsiooni sain siit.

Mida vaja:

kookosrasva või muud head õli
2 küüslauguküünt
2 porgandit
u 200 g punaseid läätsesid
tass puljongit
loorberileht
1-2 tassi vett
pool tl suitsutatud paprika pulbrit (maitse)



Kuidas teeme:

1. Kuumutame tükeldatud küüslauku ja jämedalt riivitud porgandit paar minutit õlis.

2. Lisame puljongi ja loorberilehed ning külma veega loputatud läätsed. Kui tundub, et oleks vaja vett lisada, lisa seda tunde järgi. Ajame supikese keema ja laseme vaikselt podiseda kuni läätsed ja porgand on pehmed. Selleks läheb umbes 15 minutit.  Punased läätsed kaotavad valmides oma kuju ja nii saab supp mõnus paks ja kergelt püreejas.

3. Maitsestame soola ja suitsutatud paprikaga. Kes tahab, võib ka tšillit või midagi lisada, et saaks teravam.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar