kolmapäev, 15. jaanuar 2014

Maitsev datli-banaanikeeks

Siin siis veel üks variant suhkruvabast datlikeeksist, eelmisest veidike erinev. Leitud 2011. aasta novembri Oma Maitsest.

- 300g kivita datleid
- 3 dl vett
- 200g võid
- 2 banaani
- 4-5 kuivatatud viigimarja või peotäis rosinaid (ma lisasin mõlemaid)
- 0,5 dl hakitud suhkrustatud ingverit
-  pisut soola
- 3 muna
(- 1 sl vanillsuhkrut)
- 3,5 dl täistera(spelta)nisujahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl soodat

Keeda datleid mõõdukas kuumuses kuni datlite lagunemiseni. Eemalda pott tulelt ja lisa või. Kui või on sulanud, lisa hulka banaan ning blenderda ühtlaseks. Lisa hakitud viigimarjad, ingveritükid ja pisut soola. Klopi kausis munad vanillsuhkruga lahti, lisa datlipüree ja omavahel ühendatud sõelutud kuivained. Sega ühtlaseks tainaks ja vala võitatud keeksivormi. Küpseta 180-kraadises ahjus ligi 40 minutit. Eemalda vormist ning jahuta.

Peale võib teha veel 3,5 dl vahukoorest ning 2 dl rafineerimata suhkrust iiriseglasuuri. Mina keeksi glasuuriga ei katnud.

1 kommentaar: