esmaspäev, 27. jaanuar 2014

Lihtne tomatine riisipada

Lihtne ja maitsev riisiroog. Retsept on pärit Sandra Vungilt ning leidsin ta 2012. aasta jaanuarikuu Pereköögist.



















Kogus: 4-6 portsjonit

- 250 g basmati riisi
- 2 suurt sibulat
- 3-4 varsselleri vart
- 200 g seeni, nt šampinjone
- 1-2 ökopuljongikuubikut
- 0,5 l tomatimahla
- praadimiseks rasvainet
- musta pipart
- maitserohelist


Võta paksu põhjaga pott või vokkpann ning kuumuta rasvaines hakitud sibulaid. Paari minuti pärast lisa tükeldatud varsseller ning veidi hiljem tükeldatud seened. Edasi lisa riis, pipar ja pudista potti puljongikuubik(ud). Sega kõik läbi ning vala peale tomatimahl. Lase paar minutit haududa. Lisa nii palju vett, et riis on täielikult kaetud ja vesi ulatub ülegi. Lase pajal vaiksel tulel podiseda, kuni riis on pehme. Mul hakkas riis kergesti potipõhja kinni, seega pidin kogu aeg segama. Maitsesta. (Algses retseptis oli ette nähtud lisada ka 2 sl soolast tofukreemi, kuid ma seda ei teinud.)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar