pühapäev, 10. august 2014

Lihtne ja ilus oa-tomatisupp. Maitseb nagu taevas.

Olen jõudnud nüüd otsusele, et ma ikkagi jagan seda vapustavat suppi blogis. Enne tahtsin seda ainult endale hoida! Aga ta on kuulsakssaamist väärt. Mine, supp, ja valluta maailmlaste südamed! Originaali leiate siit.



Mida vaja:

2 spl oliiviõli
2 sibulat
3 küüslauguküünt
1/2 tl vürtsköömnepulbrit
natuke tśillit

600 ml puljongit
400 ml purk purustatud tomateid või mitu päristomatit
3-5 spl tomatipastat
400 ml purk (punaseid) ube soolvees
6 keedetud kartulit
kui on, siis tükeldatud hapukurki

1-2 spl toorroosuhkrut, mett või muud magustajat
1 laimi mahl
soola, pipart
lehtkoriandrit

serveerimiseks soovi korral hapukoort


Kuidas teeme:

1. Kuumutame õlis sibula klaasjaks nii viie minutiga ja lisame tükeldatud küüslaugu, vürtsköömnepulbri ja tśilli. Kuumutame veel minutikese.

2. Lisame puljongi, tomatid, tomatipasta, oad, tükeldatud kartulid ja soovi korral ka tükeldatud hapukurk. Laseme 10 minutit kaane all podiseda. (Võin lisada, et olen ka keetmata kartulitega teinud ja siis läks jube kaua aega. Sellisel juhul peab oad alles kõige lõpuks lisama, et nad vahepeal koos kartulitega pudruks ei keeks.)

3. Võtame supi tulelt ja segame sisse magustaja, laimimahla ja soola-pipra. Maitseme ja lisame midagi, kui tundub puudu olevat (onju tore, kui retseptis niimoodi kirjutatakse :)). Mina olen vahel seda magustajat lisanud - eks see oleneb laimimahla kogusest ka.

4. Serveerime koriandrilehtedega ja sellise borśiliku tunde saamiseks võime ka hapukoort peale panna. Võibolla toimib ka sojakoor, aga ma pole veel proovinud. Ilma igasuguse kooreta on ka suurepärane.

2 kommentaari:

  1. kaua läks ,kuna happelises keskkonnas kartul keebki kaua.Kõigepeallt kartul puljongiga ,siis ülejäänud asjad ja hapukurk üldse eraldi keeta!!!!!!!!!!!!!!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jaa, täiesti arusaadav! Aitäh! Sellepärast ongi retseptis ka juba keedetud kartuleid kasutatud!

      Kustuta