kolmapäev, 10. september 2014

Sametine ja vegan suvikõrvitsasupp

Kuna suvikõrvitsad murravad meil siin uksest ja aknast sisse, otsisin eile lõunaks mõnda head ja lihtsat püreesupiretsepti. Ega ma eriline püreesupifänn tegelikult ei ole, aga minu meelest tuli nii hea ja kodune, et ma teeks seda veel. Ja see on selline tore supp, kuhu võib toppida kõik juurikaülejäägid, mis kappi seisma on jäänud. Seekord panin mina väikse lillkapsalõpu sisse. Retsept on pärit siit, mugandasin seda pisut ja lisasin kirsiks supile veel kookospiima ka. Serveerisin endale piprase tomatisaiaga (noh, maisigaletiga), teised sõid niisama. Ja igatsesin tegelikult oma galetile ka seenepasteeti.

Ja ma ei pea ilmselt mainimagi, mida ma suvikõrvitsa teise poolega tegin.



Mida vaja:

- 2-3 spl oliivõli
- 4 keskmist suvikõrvitsat (mul oli selline suur jurakas, millest võtsin pool)
- 2 kartulit
- 2 sibulat
- 4 küüslauguküünt
- liiter puljongit (kasutasin Biomarketi ökoköögiviljapuljongipulbrit)
- lillkapsalõpp või nt porgandeid või herneid või midaiganes
- kookospiima tunde järgi (panin u 100 ml)

Kuidas teha:

1. Haki sibul ja küüslauk ning kuumuta potipõhjas oliivõlis klaasjaks. Mina kasutasin oma malmpotti.

2. Koori kartul (mina oma värsket kartulit ei koorinudki) ja lõika kuubikuteks, lisa need koos puljongiga potti ja hauta tasasel tulel 10 minutit.

3. Tükelda suvikõrvits ja muu kraam, mida otsutasid lisada, lisa potti ning kuumuta veel 10 minutit.

4. Kui juurviljad on haudunud, lisa kookospiim, püreesta supp,  ja kuumuta soovi korral veelkord läbi. Maitsesta soola ja pipraga.

Serveeri tomati(ja/või taimse pasteedi)saiaga või maisigaletiga.
Mina mõtlesin, et sinna kõrvale sobiksid täiuslikult veel ise ahjusküpsetatud juurviljakrõpsud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar