pühapäev, 8. juuli 2018

Väike aga rikkalik tumeda śokolaadi-avokaadotort (vegan!)




Juba aastaid juhtub minu teele see tumeda śokolaadi-avokaaditordi retsept ja täna oli see pühapäev, mil ma selle päriselt ka ära tegin. Ja see on ikka korralik rammus ja mõnus śokolaaditort! Ka need vaesed lapsed, kes avokaadosid ei armasta (ja seega tavaliselt avokaadode supervõimeid tunda ei saa), ei sutnud sellele vastu panna, hoolimata sellest, et nad reaalselt nägid, kuidas ma avokaado avokaado järel tordiks tegin.
Kui Sul on kodus blender või köögikombain ja vähemalt kaks väikest koogivormi, siis valmib see tort kiirelt ja üldse mitte vihaselt!
Originaal on siin.

Mida vaja:

Tordipõhjad:

1 küps ja pehme avokaado (u 150g)
1/2 tassi õli
300g tumedat suhkrut
200g jahu (mina kasutasin gluteenivaba jahusegu)
80g kakaopulbrit
1 tl söögisoodat
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl vaniljepulbrit/vanillisuhkrut
120 ml taimset piima
80g õunakastet
õli vormi määrimiseks

Kate:

4 spl vahtrasiirupit või muud siirupit (nt agaavisiirupit)
2 küpset pehmet avokaadot
4 spl kakaopulbrit
1 tl vaniljepulbrit/vanillisuhkrut


Kuidas teeme:

1. Kuumutame ahju 160 kraadini ja paneme 20cm lahtikäiva koogivormi põhja ümber küpsetuspaberi, kinnitame vormi ning õlitame vormi servad. Kui Sul on kaks vormi, siis mõlemad.

2. Viskame ühe kooritud ilma kivita pehme avokaado, suhkru ja õli blenderisse/kombaini ja protsessime kreemjaks. Valame segu suurde kaussi, segame sisse jahu, kakaopulbri, küpsetuspulbri ja lisame sooda, vaniljepulbri, piima ja õunakastme.

3. Jagame koogitaigna kaheks ja kui Sul on kaks identset vormi, siis pane mõlemad ahju küpsema. Kui on ainult üks, siis küpsetame kordamööda. Küpsetame umbes 20 minutit.

4. Võtame koogi või koogid ahjust välja ja jätame välja jahtuma umbes 20 minutiks.

5. Valmistame kreemi! Paneme kõik kreemi koostisained blenderisse/kombaini ja protsessime kreemjaks, kuni avokaado on täielikult kreemistunud. Proovime kreemi ja lisame magustajat, kui tunneme, et võiks!

6. Asetame ühe koogi alusele, katame kreemiga ning katame selle teise koogipõhjaga. Katame selle ülejäänud kreemiga. Minul jätkus ka külgede katmiseks.

7. Kaunista vaarikate või sõstarde või millega iganes!

8. Söö torti.

P.S. Originaalretseptis jagati tainas kolme vormi vahel, aga minu meelest oli kahekordsena paras.


2 kommentaari: