reede, 24. aprill 2020

Taimne ja hingekosutav kookospiima-riisipuding kirsi-kardemonikastmega

Siin teile üks eriti mõnus ja maitsev ja kreemine ja taimne riisipuding! See puding erineb meie teisest riisipudingust, mis siin blogis on selle poolest, et see puding on riisijahu asemel riisiteradest. Igatahes on mõlemad imelised! Eile aga tegime õhtuks just seda kirsikastmega varianti, sest oli vaja süüa teha ja samas oli tunne, et tahaks midagi head. Saime mõlemat (aga soojana oli parem)!
Pudingu leidsin täiesti guugeldades siit, aga kuna see oli nii hea, siis toome ta oma blogisse kohe postitusena sisse nagu ikka me eriti heade asjadega teeme, et nad kiiresti ühest kohast leitavad oleks!




Mida vaja:


Riisipuding:

- 1,5 dl pudruriisi
- 0,5 dl kookoshelbeid
- 3 dl vett
- 400 g kookospiima
- 3-4 spl pruuni suhkrut või agaavisiirupit vms
- 0,5 tl soola
- 1 tl vaniljesuhkrut 

Kirsikaste:

- 300 g kirsse (nt külmutatud)
- 2 dl vett
- 3-4 spl pruuni suhkrut või agaavisiirupit vms
- natuke kardemoni
- 1-1,5 spl kartuli- või maisitärklist




Kuidas teeme:

1. Loputa riis külma veega, nõruta ning pane koos 3 dl veega potti ja keeda umbes 10 minutit

2. Seejärel lisa kookoshelbed, sool, vaniljesuhkur, kookospiim ja hauta madalal tulel aeg-ajalt segades 30-40 minutit kuni puding on pudingu moodi.

3. Kirsikastmeks pane vesi, magustaja ja kirsid potti ja lase keema tõusta. Kui tahad kardemoni lisada, pudista seda pisut juurde.

 4. Sega tärklis vähese veega ja nirista pidevalt segades kastmesse ning kuumuta seni, kuni kaste on paksenenud. Võta kaste tulelt ja lase jahtuda.

5. Serveeri kaunilt (kas külmalt või soojalt, ükskõik) koos kastmega! Meie tegime topeltkoguse ja sõime õhtul soojalt ja hommiul külmalt!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar