laupäev, 8. veebruar 2020

Taimsed śokolaaditükiküpsised pähklivõiga (kes soovib)! No chocolate chip cookies, noh.

Kuna üks lapsuke on siin haige ja väeti ja õnnetu, et ta juba mitmendat päeva peale wc kuhugi minna ei tohi, mõtlesin teda küpsistega rõõmustada. Alati hea ja kirie variant ja pärast on endal ka aasta-ema-tunne. Kuna ma ise olen taas täistaimne, otsin alati variante, kus saaksin seda rakendada. Seda täistaimsust. Sest teistele on küpsis lihtsalt küpsis. Seega, miks ma ei võiks siis juba täispanga peale minna ja teha sellised, mil pole loomadega üldse pistmist! Leidsin ühe lihtsa retsepti ja lisasin maapähklivõid ka, et küpsis oleks toitvam ja valgurikkam ja poputaks mu last ka natuke rohkem. Aga kes ei taha, ei pea seda üldse lisama või võib selle asendada mõne muu pähklivõiga.




Mida vaja:

- 1 tass jahu (meil gluteenivaba jahusegu)
- pool tassi suhkrut või muud magustajat (meie tegime pruuni suhkruga)
- 0,5 tl küpsetuspulbrit
- 0,5 tl vanillipulbrit (meil oli vaniljesuhkrut)
- 1/3 tassi śokolaadinööpe või tükke
(- 2 spl maapähklivõid)
- 2 spl õli
- 2 spl taimset piima (meil oli köögi-kookoskoor)





Kuidas teeme:

Segame kuivad ained kokku ja siis lisame märjad ained ja segame kõik kokku ja ongi kõik! Kui taigen ei hakka kokku, lisa piima kuni hakkab.

Vormi käte vahel pallikesed ja vajuta pannile küpsisteks.

Küpseta 160-kraadides ahjus 11 minutit. Ahjust võttes näevad nad veel õrnad ja toored välja, aga lase neil 10 minutit jahtuda ja taheneda ning tarbi rahulolevalt (jaga sõbraga)!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar