kolmapäev, 15. jaanuar 2014

Kõrvitsapüreesupp, variant nr 3


Katsetasin veel ühte kõrvitsasupi retsepti. See jäi mulle silma 2011. aasta novembrikuu Oma Maitsest ning tundus proovimist väärt. Ja tõesti, mulle maitses.

Vajad:
- 1 sibul
- 2 küüslauguküünt
- 2 cm jupp ingverit
- 1 sl oliivõli
- 50 g võid (või gheed või kookosrasva)
- 1 kuhjaga tl karripulbrit (siis saab vürtsine)
- 1 kg (muskaat)kõrvitsat
- 1 suur porgand, (panin isegi 2)
- 2 kartulit
- 1 l mahepuljongit
- 1 hapukas õun
- meresoola
- musta pipart

Haki sibul, küüslauk ja ingver peeneks. Kuumuta potis õli ja 25g võid. Prae sibulat, küüslauku ja ingverit keskmisel kuumusel segades 5-7 minutit, ära pruunista. Lisa karri (kui soovid vähemvürtsist, siis lisa pool kogusest) ja kuumuta veel 1 minut.

Lisa kooritud ja u 2 cm suurusteks tükkideks lõigatud kõrvits, tükeldatud porgand ja kartul ning puljong. Keeda madalal kuumusel kaane all u 20 minutit. Lisa kooritud ja tükeldatud õun ning keeda kuni kõik köögiviljad on täiesti pehmed (ca 15 min).

Võta pott tulelt ning püreesta saumikseriga. Lisa ülejäänud või ning maitsesta soola ja pipraga. Serveeri riivitud parmesani, röstitud kõrvitsaseemnete ja hea oliivõliga.

1 kommentaar:

  1. Nii mõnus supp! Ma panin pooleks kõrvitsa ja bataadi. See õun tegi eriti heaks oma kerge hapususega! Laste jaoks oli karrit palju, seega võib kogust vähendada. Aga minu jaoks oli täpselt mõnusalt karrine. Aitäh!

    VastaKustuta