neljapäev, 19. detsember 2013

Õunamuffinid kaerahelveste ja tahiniga

Need muffinid on sellepärast pisut erilised, et nendes peitub selline salajane koostisosa nagu tahini ehk seesamiseemnepasta, mis annab neile juurde mõnusalt pähklise maigu. Alljärgnev retsept on gluteenivaba. Algselt oli retseptis kasutatud suhkrut ja võid aga need saab asendada meega ja kookosrasvaga, nagu tegin mina. Neid muffineid on tore süüa näiteks hommikusöögiks, sest need on kaerahelvestega ja pole liiga magusad (seda magusust saab muidugi igaüks ise parajaks timmida).

Kogus: 1 pannitäis
2 suurt muna
Ca 80g magusainet
2 supilusikat tahinit
50g rasvainet
1 teelusikas vanilliekstrakti
60g hirsijahu
30 kinoajahu
50 gluteenivabu kaerahelbeid
Soola
1 teelusikas küpsetuspulbrit
0,5 teelusikat soodat
175g/2 suurt peenelt riivitud õuna

Tee nii:
Pane ahi 180C peale sooja ja valmista ette muffinipann. Mikserda munad ja magusaine kuni segu muutub kreemjaks ja on mahult suurenenud. Lisa segusse tahini, sulatatud rasvaine, vanill ja sega veel. Teises kausis sega jahud, kaerahelbed, sool, küpsetuspulber ja sooda. Lisa kuiv segu taignale ja sega  rahulikus tempos puulusikaga. Viimasena lisa taignale riivitud õunad.

Kui tainas on pannile jagatud siis võib iga muffini peale ka kaerahelbeid pudistada, jääb ilusam. Küpseta 25 minutit kuni muffinid on kuldsed. Enne söömist võib jahutada täiesti maha või süüa soojalt!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar