laupäev, 1. veebruar 2014

Kõigi lemmikud kõrvitsaküpsised


See retsept on oodanud postitamist juba pikemat aega, aga nüüd lõpuks saan selle siis siia üles. Avastasin nende küpsiste retsepti siit (tegin mitu kohendust) ja need on saanud meie pere ning mis seal salata ka kõikide külaliste suurteks lemmikuteks. Tegemine on imelihtne. Antud kogusest tuleb ca 2 ahjuplaaditäit. 
Vaja läheb:
100g kookosrasva (loomulikult võib teha ka võiga, kellele sobib)
125g toor-roosuhkrut
200g keedetud ja püreestatud kõrvitsat
225 g gluteenivaba jahusegu (olen pannud ca 110g riisijahu, 80g kaerajahu ja 35g kartulijahu)
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
1 tl kaneeli

Kuidas teha:

Vahusta toasoe rasvaine suhkruga heledaks ja lisa kõrvitsapüree. Sega eraldi kausis kokku jahud, küpsetuspulber, sooda ja kaneel ning lisa kõrvitsasegule. Tõsta lusikaga taignaportsud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus 12-15 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar