esmaspäev, 3. veebruar 2014

Südantsoojendavalt karrine köögivilja-läätsepada

 
Nagu tihti juhtub, nii leidsin ka tänase lihtsa ja meeldiva retsepti täiesti juhuslikult ja guugeldades. Tahtsin teha mingit idamaist ja vürtsist rooga, kuhu saaksin toppida oma lastesõbralikud aedviljad, söötsin uniselt guuglile sõnad "vegetable curry" ja jõudsin selleni. Selle üldse mitte unise, vaid pigem äratava karripajakeseni. Vedas, sest see tuli tõesti jagamistväärt välja (eks muidugi kokas oli ka asi)! Tuunisin seda natuke ja tagantjärele vähendan ka lisatava puljongi kogust, et tulemus saaks täiuslik. Seekord plaanin ülejäänud leemekese homme lastele lõunasupina serveerida. Ka väärt plaan.


Vaja läheb:

- 2 spl õli
- 1 tükeldatud sibul
- 2 purustatud küüslauguküünt
- 700 g suurteks tükkideks lõigatud kartuleid
- 4 suurteks tükkideks lõigatud porgandit
- pool väikesteks tükkideks või tikkudeks lõigatud kaalikat
- pool väikesteks kuubikuteks lõigatud peeti (kuna see on Maia lemmik)
- 1 spl karripulbrit ja 1 spl karripastat*
- 750 ml köögiviljapuljongit
- 100 g punaseid läätsi
- värskeid või kuivatatud koriandrilehti (mul värskeid ei olnud)
 
Serveerida võib jogurtiga või nt riisikoorega nagu meie (see mahendas ja meeldis lastele).
 
 
Teeme nii:
 
  1. Kuumuta potis või suurel pannil õli ja küpseta selles aeg-ajalt segades sibulat ja küüslauku kuskil 3-4 minutit kuni need on pehmed.
  2. Viska pannile ka köögiviljad, keera kuumust juurde ja pruunista neid jällegi aeg-ajalt segades kuni need on kuldsed - kuskil 6-7 minutit. 
  3. Lisa karripulber ja pasta, sega läbi ning vala peale puljong. Lase pajakene keema.
  4. Nüüd alanda kuumust, viska sisse läätsed ja lase kaane all 15-20 minutit podiseda kuni kõik komponendid on mõnusalt pehmed ja kaste on ka juba paksem.
  5. Sega sisse koriandrilehed (panin 2 spl) ja tõsta kaussidesse. Kui tahad, vala peale jogurtit või riisikoort.
  6. Söö ja imesta.
  7. Tõsta juurde.
 
* Kes eelistab mahedamaid elamusi, võib karripasta asendada teise spl karripulbriga nagu originaalretseptis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar