Vaja läheb:
- 2 spl õli
- 1 tükeldatud sibul
- 2 purustatud küüslauguküünt
- 700 g suurteks tükkideks lõigatud kartuleid
- 4 suurteks tükkideks lõigatud porgandit
- pool väikesteks tükkideks või tikkudeks lõigatud kaalikat
- pool väikesteks kuubikuteks lõigatud peeti (kuna see on Maia lemmik)
- 1 spl karripulbrit ja 1 spl karripastat*
- 750 ml köögiviljapuljongit
- 100 g punaseid läätsi
- värskeid või kuivatatud koriandrilehti (mul värskeid ei olnud)
Serveerida võib jogurtiga või nt riisikoorega nagu meie (see mahendas ja meeldis lastele).
Teeme nii:
- Kuumuta potis või suurel pannil õli ja küpseta selles aeg-ajalt segades sibulat ja küüslauku kuskil 3-4 minutit kuni need on pehmed.
- Viska pannile ka köögiviljad, keera kuumust juurde ja pruunista neid jällegi aeg-ajalt segades kuni need on kuldsed - kuskil 6-7 minutit.
- Lisa karripulber ja pasta, sega läbi ning vala peale puljong. Lase pajakene keema.
- Nüüd alanda kuumust, viska sisse läätsed ja lase kaane all 15-20 minutit podiseda kuni kõik komponendid on mõnusalt pehmed ja kaste on ka juba paksem.
- Sega sisse koriandrilehed (panin 2 spl) ja tõsta kaussidesse. Kui tahad, vala peale jogurtit või riisikoort.
- Söö ja imesta.
- Tõsta juurde.
* Kes eelistab mahedamaid elamusi, võib karripasta asendada teise spl karripulbriga nagu originaalretseptis.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar