Sain lõpuks omale kauaigatsetud
haudepoti, selle päris malmist haudepoti ja olen täiesti armunudJ Ühepajatoit maitseb
selles tehtuna ikka hoopis paremini. Ja siin ma nüüd järjest hautan, antud retsept pärineb siit.
Kogus: kuuele
Vaja läheb:
2 spl
oliiviõli
1 keskmise
suurusega peeneks hakitud sibul
1 keskmise
suurusega peeneks hakitud porgand
1 keskmise
suurusega peeneks hakitud sellerivars
1 keskmise
suurusega punane sibul
560g portobello seeni
300g šampinjone
2
küüslauguküünt
1 tl rosmariini
0,5 tl
tüümiani
1 dl valget
veini
0,5 l
köögiviljapuljongit
2 dl
purustatud tomateid
1
loorberileht
4 suurt
porgandit
4 keskmise
suurusega kartulit
1 spl
maisitärklist
1 spl vett
2 dl
külmutatud rohelisi herneid
0,5 dl
värsket hakitud peterselli
1 spl
palsamiäädikat
Kuidas teha:
Kuumuta potis õli. Pruunista peeneks hakitud sibul, porgand, ja sellerivars. Lisa väiksemateks tükkideks lõigatud
punane sibul ja hauta kuni sibul pehmeneb. Puhasta seened ja lõika viiludeks ning lisa potti. Hauta umbes 10 minutit.
Haki küüslauguküüned väikesteks
tükkideks ja pane koos tüümiani ning rosmariiniga ka potti, küpseta 30 sekundit ning siis vala
juurde vein. Hauta nii kaua kuni pool veinist on kadunud. Seejärel keeda
puljong ja lõika porgandid ning kartulid viiludeks (mida õhemad, seda kiiremini
valmivadJ).
Lisa puljong, kartulid, porgandid, tomatipasta ja loorberileht potti ning lase
segu keema, seejärel alanda kuumust ja lase haududa umbes 35 minutit.
Sega maisitärklis külma veega ja
nirista haudepotti, keeda kuni hautis muutub paksemaks. Keera kuumus maha ja
lisa külmutatud herned ning lase seista 3-4 minutit, et herned kuumeneksid.
Lõpetuseks pane juurde värske petersell ja balsamiäädikas, eemalda
loorberileht. Serveeri kohe.
mul on ju kaa malmpott ja ma olen just mõelnud, et ta nii kurvalt seisab sel aastal!
VastaKustutaMaitses! Ka ilma malmpotita :)
VastaKustuta