Lillkapsapüreesupp, mille
retsepti olen näpanud Ragne blogist. Asendasin retseptis sulatatud juustu ühe
põneva koore retseptiga (piimatoodete vaba), mille avastasin tänu ühele Grete
jagatud blogile. Segu, mida
võib lisada kastmetele, suppidele jne, kui vaja asja kreemisemaks muuta.
Lillkapsapüreesupi tegemiseks
läheb vaja (neljale inimesele):
4 kartulit
1 keskmine
lillkapsapea
1 köögiviljapuljongikuubik
Vett
Koort (seda võib igaüks
vastavalt oma maitsele lisada)
Kaerahelbe ja mandli koor:
1 dl
kaerahelbeid (soovitavalt gluteenivabasid)
1 dl mandleid
1 tl õli
3 dl vett
soola kui
soovi
Kuidas teha:
Pane potti 1 l vett ja lisa puljongikuubik. Koori ja
poolita kartulid ning lisa puljongisse. Kui kartulid enam-vähem pehmed, lisa
lillkapsaõisikud. Lisa juurde nii palju vett, et lillkapsas oleks veega vaevu
kaetud ja lkeeda.
Koore valmistamiseks püreesta
kaerahelbed, mandlid, õli ja vesi.
Tükkide eemaldamiseks lase püree läbi peene sõela või kasuta selleks marlit. Ülejäänud koore võib
säilitada külmkapis.
Kui lillkapsas pehme, siis
püreesta supp ja lisa koor. Mina serveerisin suppi Schari gluteenivabast jahust
valmistatud saiakuubikutega.
Tegin enda arust pool kogust, kuid sain siiski vähemalt 4 portsionit :) Ilmselt seetõttu, et mul oli ka suurem lillkapsas.
VastaKustutaTundus, et puljongikuubik on üsna oluline koostisosa. Kuna mul seda parasjagu ei olnud, tegin ilma ja ainult sool just eriti palju maitset ei andnud. Kuid parandasin asja natukese küüslaugu, cayenne pipra ning sügavkülmast võetud tilliga. Ka värske roheline annab kindlasti palju juurde!
Muidu oli tõesti sametine ja kreemine. :)