kolmapäev, 13. november 2013

Nostalgiline ühepajatoit :)

Et tasakaalustada viimast rodu magusaid postitusi (mille üle on mul muidugi suur hea meel), lisan siia ka kõigile teada-tuntud ühepajatoidu. Mitte kellegi õpetamiseks, kuidas seda teha, vaid pigem meeldetuletuseks (ka mulle endale!), et me ei unustaks uusi ja huvitavaid retsepte otsides ära neid ande, mis meie kodumaa mullas kasvavad ning mis parimal juhul meie endi või ema-vanaema peenralt lauale jõuavad. Sest need on ju kasulikud, maitsvad ning ka rahakotisõbralikud.
On palju toitumisspetsialiste, kes leiavad, et parim toit meie kehale on see, mis on kasvanud meile võimalikult lähedal. Mulle see mõte täitsa meeldib. Samas meeldivad mulle ka mõned teised mõtted (nt toor- ja puuviljatoitumise kohta), mis seda esimest kahjuks ei toeta. Vähemasti võimalusel eelistan alati eestimaist!


Panin patta:
- porrut
- kaalikat
- porgandit
- pastinaaki
- peakapsast
- kartulit
- natuke sellerivarrest
- maitsestamiseks küüslauku, peterselli ja soola

Sõin rukkileiva ja võiga. Vahelduseks oli väga maitsev!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar