Üks lihtne püreesupp, mille
keetmine võtab küll ca 1,5-2 tundi aega, aga tulemus on imeline. Suppi võib rikastada
tilli, tüümiani, peterselli vms, mis endale meeldib. Originaalretsept pärineb siit.
Vaja läheb:
Palmirasva
1 suur sibul
1 suur porgand
3 küüslauguküünt
1 peet
0,5l ökopuljongit
Kuidas teha:
Haki sibul, küüslauk ja viiluta
porgand. Sulata potis rasv. Lisa porgandid, sibul ja küüslaugud ning natuke
vett ja lase 15 minutit haududa. Koori ja tükelda peet väiksemateks tükkideks.
Lisa peet potti ja hauta madalal kuumusel veel 15 minutit. Lisa puljong ja lase
keema. Siis alanda kuumust ja lase haududa kuni peet on pehme.
Püreesta, raputa peale tilli vms ja ongi valmisJ
Tõepoolest lihtne ja väga maitsev supp!
VastaKustutaKuna laps ei jõudnud ära oodata, millal peet päris pehmeks keeb, siis enamus suppi sai söödud tükilisena ja nii oli ka oivaline! :)