teisipäev, 29. oktoober 2013

Mahedalt vürtsikas kõrvitsa-riisipuding

Siit tuleb nüüd üks tõeliselt maitsev vegan magustoit. Parajalt kreemine ja magus. Maitseb mahedalt vürtsikas, kõrvitsa maitse jääb tahaplaanile.
Retsept Allyson Krameri lehelt.
4-5 portsjonit



- 2,5 dl (1 tass) Arborio riisi
- 3,7 dl mandlipiima (ei leidnud, kasutasin hoopis 1/2 riisi-mandlijooki ja 1/2 kookospiima)
- 1 kaneelikoor
- 1/2 tl soola
- poole apelsini mahl (panin 1 tl koore asemel)
- 1 dl roosuhkrut või kookossuhkrut
- 2 spl kookos- või mandlipiima
- 2,5 dl kõrvitsapüreed
- 1/8 tl jahvatatud nelki (mina jätsin ära)
- 1/8 tl jahvatatud muskaatpähklit
- 1/4 tl jahvatatud vürtspipart
- kaneeli
- 1/2 tl värsket riivitud ingverit
-  peotäis rosinaid (u 1dl või natuke vähem)


1. Pane potti loputatud riis, mandlipiim, kaneelikoor, apelsinimahl ja sool. Lase kõrgel temperatuuril keema tõusta ja vähenda kohe kuumust ning kata kaanega. Lase keeda u 20 minutit või niikaua kuni vedelik on imendunud. (Mul kees vedelik juba 10 minutiga ära, lisasin veel natuke vett, mille oleks tegelikult võinud apelsinimahlaga asendada)

2. Seejärel lisa kõik ülejäänud komponendid ning lase veel madalal kuumusel podiseda umbes 5-7 minutit, kuni riis on pehme.

3. Lase jahtuda ning serveeri meelepärase (taimse) vahu või kreemiga. Meie sõime õunakisselliga.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar