kolmapäev, 30. oktoober 2013

Sügisene ahjuroog kikerhernestega



Üks mõnus sügisvärvides köögiviljaroog kikerhernestega. Retsept on pärit Lia Virkuse ja Pille Endeni raamatust "Sügistoidud". 

Vaja läheb:
2 keskmist suvikõrvitsat
1 baklažaan
2 küüslauguküünt
2 punast paprika
2 suurt kartulit
1 sibul
1 sl koriandiseemneid
4 sl oliiviõli
400g tomateid
400g konserveeritud kikerherneid
soola ja musta pipart


Haki küüslauk, lõika suvikõrvitsad jämedateks viiludeks ja baklažaan kangideks.  Lõika ka paprika suuremateks tükkideks, koori kartulid ja lõika kuubikuteks. Koori sibul ja lõika sektoriteks. Pane kõik köögiviljad ahjuvormi, sega hulka koriandiseemned, oliiviõli ja sool ning must pipar vastavalt soovile. Küpseta 220 kraadises ahjus 30 minutit. Paar korda võiks küpsetamise ajal köögivilju segada.
Lisa juurde tükeldatud tomatid ja kikerherned ning küpseta veel 15 minutit.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar