Katsetasin ühte munavaba koogi
retsepti. Pühapäeval meil ees ootamas perekondlik istumine ja tahaks lauale
viia koogi, mida ma ise hea meelega sööksin ja mida ka muna- ning
piimaallergikud süüa saaksid.
Mulle hakkab järjest enam
tunduma, et äädikas ja sooda saavad väga edukalt muna asendamisega hakkama. Küpsetised
jäävad kohevad ja püsivad kenasti koosJ
Tegin koogi keeksivormi
ja pean ütlema, et konsistentsilt jäigi täitsa keeksi moodi.
Vaja läheb:
6 dl jahu
(mina panin seekord 4 dl riisijahu ja 2 dl kartulijahu)
2 tl soodat
2 spl äädikat
(5%)
1 dl kakaod
2 dl
kõrvitsapüreed
2 dl omale
sobivat suhkrut (muidugi võib alati asendada ka agaavisiirupi või meega)
1,5 dl
kookos- või palmirasva
2,5 dl sooja
vett
Soovi korral
võib lisada ka vanilliekstrakti ja kaneeli
Koogi valmistamiseks sega
omavahel esialgu ühes kausis kokku jahu, kakao, suhkur ja teises sooda,
äädikas, vesi ning sulatatud rasv. Siis lisa jahusegule vedelike segu ja
kõrvitsapüree. Küpseta 180 kraadises
ahjus 30-35 minutit.
Praegu tekkis veel idee, et seda
sama kooki võiks katsetada ilma kakaota ja lisada näiteks õunatükke, mis
annaksid mahlakust juurde. Ja ilmselt sobiksid hästi ka näiteks pähklid,
kuivatatud puuviljad vms. Küll teie ka teada saate, kui mul midagi toredat õnnestub:)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar