kolmapäev, 30. oktoober 2013

Munavaba kakaone kõrvitsakook


Katsetasin ühte munavaba koogi retsepti. Pühapäeval meil ees ootamas perekondlik istumine ja tahaks lauale viia koogi, mida ma ise hea meelega sööksin ja mida ka muna- ning piimaallergikud süüa saaksid. 
Mulle hakkab järjest enam tunduma, et äädikas ja sooda saavad väga edukalt muna asendamisega hakkama. Küpsetised jäävad kohevad ja püsivad kenasti koosJ
Tegin koogi keeksivormi ja pean ütlema, et konsistentsilt jäigi täitsa keeksi moodi.

Vaja läheb:
6 dl jahu (mina panin seekord 4 dl riisijahu ja 2 dl kartulijahu)
2 tl soodat
2 spl äädikat (5%)
1 dl kakaod
2 dl kõrvitsapüreed
2 dl omale sobivat suhkrut (muidugi võib alati asendada ka agaavisiirupi või meega)
1,5 dl kookos- või palmirasva
2,5 dl sooja vett
Soovi korral võib lisada ka vanilliekstrakti ja kaneeli

Koogi valmistamiseks sega omavahel esialgu ühes kausis kokku jahu, kakao, suhkur ja teises sooda, äädikas, vesi ning sulatatud rasv. Siis lisa jahusegule vedelike segu ja kõrvitsapüree.  Küpseta 180 kraadises ahjus 30-35 minutit.

Praegu tekkis veel idee, et seda sama kooki võiks katsetada ilma kakaota ja lisada näiteks õunatükke, mis annaksid mahlakust juurde. Ja ilmselt sobiksid hästi ka näiteks pähklid, kuivatatud puuviljad vms.  Küll teie ka teada saate, kui mul midagi toredat õnnestub:)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar