neljapäev, 3. oktoober 2013

Riisinuudli-köögiviljawok ehk kevadrulli täidis


Olen alles viimasel ajal avastanud sellise mõnusa koosluse, nagu ingver-sibul-küüslauk. Vahel lisan neid niisama mingile woki-roale maitseks või teen seda nö kevadrulli täidist, millest enamasti rulle ei tulegi, sest see on juba niisama nii hea süüa. (Tegelikult kui aega oleks, teeks muidugi  rulle :)) Ja varieerida saab seda päris palju, kasutades erinevaid nuudleid ja/või köögivilju. Aga üks variant siis selline:

- riisinuudleid või täistera wokinuudleid
- suvikõrvitsat, peenete ribadena
- porgandit, riivituna
- peakapsast, jämedalt riivituna või peenelt lõigatuna
- šampinjone
- sibulat või porrut
- küüslauku
- ingverit
- soovi korral sojakastet
- soola, pipart

Rullide jaoks filotainast või riisipaberit ja soovi korral ka näiteks krevette.


Kõik koostaisained töödelda parajalt väikesteks tükkideks/ribadeks ning hautada rasvaines meeldiva pehmuseni (mulle meeldib kui nad on veel kergelt krõmpsud). Lisan ained umbes sellises järjekorras (arvestades küpsemisaega): sibul, kapsas, porgand, suvikõrvits, šampinjonid, küüslauk, ingver. Nuudlid keeta eraldi valmis ning lisada kõige viimasena segusse. Maitsestada.

Kui teha kevadrulle, siis keerata täidis taignasse ja küpsetada rasvaines ahjus kuldseks. Tegelikult neid tavaliselt frititakse rohkes õlis, kuid see pole tervislik toiduvalmistamise viis. Vähemas rasvaines (nt kookos õlis/-rasvas) küpsetades jäävad ka maitsvad.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar