Selle salati avastasin Yotam
Ottolenghi raamatust “Jerusalem”. Iseenesest lihtsale salatile annavad mõnusa
lisandi soojad ja kergelt vürtsikad kikerherned. Sellest kogusest on jätkunud
neljale sööjale.
Vaja läheb:
100g kuivatatud kikerherneid
2 väikest kurki
2 suurt tomatit
240g rediseid
1 punane paprika
1 väike punane sibul
20g värskeid koriandri lehti
15g värskeid peterselli lehti
90ml oliiviõli
1 sidruni riivitud koor ja 2 spl
mahla
1 küüslauguküüs
1 tl kardemoni
1,5 tl vürtsi (mina olen pannud
viie piprasegu)
1 tl vürtsköömneid
sool, pipar soovi korral
Alustuseks tuleks kikerherned
panna külma veega seisma, soovitavalt üleöö. Järgmisel päeval nõruta
kikerherned ja pane veega potti. Lase keema ja siis hauta umbes tunnike,
vahepeal vahtu eemaldades. Keeda kuni kikerherned on pehmed ja siis nõruta taas
sõelal.
Salati jaoks haki kurk, tomat,
redis, paprika ja sibul väikesteks tükkideks. Samuti petersell ja koriander
ning sega kõik hakitud asjad omavahel kokku. Salati kastme jaoks sega 75ml
oliiviõli, sidrunimahl ja riivitud koor, purustatud küüslauk. Originaalretseptis
on kastmele lisatud ka tuhksuhkur, see ilmselt vähendaks hapukust, mis mind
selles salatis iseenesest ei häiriJ
Vajadusel võib maitsestada soola ja pipraga, aga mina ei ole neid ka üldse
lisanud. Vala kaste salatile ja sega kergelt.
Sega taldrikul kokku kardemon,
pipar, vürtsköömned (muidugi neid võib igaüks enda maitse järgi rohkemgi
panna). Vala kikerherned vürtsisegule ja sega nii et kõik kikerherned saaksid
kenasti kaetud. Siis võta pann, kuumuta ülejäänud oliiviõli ja pruunista
kikerherneid 2-3 minutit pannil.
Viimasena lisa soojad
kikerherned salatile. Kikerherned peaksid kindlasti olema soojad, siis maitseb
kogu salat ikka eriti hästiJ
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar