kolmapäev, 16. oktoober 2013

Kõrvitsarisotto

Kui kodus on kõrvitsat (ja kui on, siis on palju), läheb alati ka risotto tegemiseks. Maitseb ka meestele ja enamasti lastele (juustuga ju)! Vein annab väga mõnusa maitsenüansi, seda soovitan mitte ära jätta.




- 50g võid (vm rasvainet)
- 8 väiksemat šalottsibulat või 2 tavalist sibulat
- 2 küüslauguküünt
- 300g risottoriisi
- 1,5 dl valget kuiva veini
- 400g tükeldatud kõrvitsat
- 1l (öko)köögiviljapuljongit
- peotäis hakitud peterselli
- 100g riivitud parmesani juustu
- soola ja musta pipart


Sulata või ning kuumuta selles hakitud sibulad ja küüslauguküüned klaasjaks. Lisa riis ja kuumuta pidevalt segades veel paar minutit. Vala hulka vein ja lase korraks keema tõusta. Sega juurde tükeldatud kõrvits ning kalla lisaks 2 dl puljongit. Liiguta rooga pidevalt ning lisa vastavalt vajadusele puljongit, kuni umbes 20 min pärast on kogu puljong riisi imendunud. Lisa petersell ja riivitud parmesan. Maitsesta soola ja pipraga ning serveeri kohe.
Retsepti sain "Oma Maitse" (2010) retseptiraamatust.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar