kolmapäev, 6. november 2013

Novembrine vegan kõrvitsapüreesupp muskaatpähkli, maapirni ja ingveriga


Kätlin viskas oma kõrvitsasupipostituses selle vegan-supi kinda õhku ja ma siis püüdsin kinni. Siin siis ilma piimata/merevaiguta, aga ikkagi sametine supikene. Tuunisin seda Martiina retsepti (kes oli tuuninud seda nami-nami retsepti) natuke ja duubeldasin kogust, lisasin maapirni (topinamburit) ja ingverit. Peale võib niristada kookospiima ka, kes suurem kookosesõber, sest see jätab tuntava magusa kookosemaitse kohe juurde. Serveerisin kergelt pannil kookosõlis krõbedaks röstitud gluteenivaba saia ribadega (siiani parima jahusegu (Schär) olen saanud Prismast, millele tuleb lisada pärmi, vett ja õli ja ahjust tuleb pärast välja imeline sai), mida võib eelnevalt natuke ka küüslauguküünega hõõruda. Kogu komplekt sobib tänasesse sügisilma nagu vihm.

Mida vaja:

- pool liitrit aedviljapuljongit (1 ökopuljongikuubik)
- 700-800 g kõrvitsatükke
- 2 porgandit
- peotäis-poolteist riivitud maapirni (mul oli kolm väikese sibula suurust juurikat)
- 2 sibulat
- 4 küüslauguküünt
- 1-2 spl riivitud ingverit (vastavalt maitsele)
- pool tl värskelt riivitud muskaatpähklit
- soola ja pipart
- kookosrasva või muud rasva
- soovi korral kookospiima

Kuidas teeme:

1. Kuumuta pannil või potis rasv ja kuumuta selles hakitud sibul ja küüslauk kuni sibul on mõnusalt klaasjas. Lisa ka riivitud ingver.

2. Viska hellalt pannile ka õhukesteks ratasteks lõigatud porgand, kõrvitsatükid ja lõpuks ka jämedalt riivitud maapirn. Kuumuta mõned minutid ja lisa puljong.

3. Aja segu keema ja lase kaane all vaikselt podiseda, kuni köögiviljad on pehmed - selleks kulub kuskil 15 minutit.

4. Püreesta köögiviljad saumikseriga või blenderis (mina tegin blenderis ja kahes jaos).

5. Vala segu potti, maitsesta muskaatpähkli, soola ja pipraga ja lase uuesti keema tõusta.

6. Pruunista pannil ribadeks või kuubikuteks või viiludeks lõigatud saiakest mõlemalt poolt. Hõõru saiatükke enne ka natuke küüslauguga, et ikka sügisesem tunne oleks.

7. Jaga kaunis supike kaussidesse, kui oled kookosesõber, siis nirista peale paar supilusikatäit kookospiima, lao ritta krõbedad saiaribad ja nautige kõik koos novembrit!



1 kommentaar:

  1. Nii vahva, et sa selle kinda kinni püüdsid! :)
    Tegin ära ja mulle meeldis! Kookospiima jätsin ära ja tavalise pipra asemel kasutasin Cayenne pipart.

    VastaKustuta