kolmapäev, 13. november 2013

Oi-kui-head pirni & karamelli (toor)tartaletid

Jagan teiega pimedate ning sombuste sügisõhtute tarvis mõnusalt "vaba" toor-magustoidu retsepti. Vaba on ta siis lehmapiimast, kanamunadest, teraviljast ja gluteenist, sojast, suhkrust ja veel paljudest muudest ainetest :) Aga seejuures väga maitsev ja küllaltki lihtne teha. Juhtnöörid sain siit.
Antud kogusest saab ainult 3 tartaleti. Soovitan teha rohkem, sest need on tõesti tõeliselt head!!!


Põhjaks:
- 3/4 tassi* jahvatatud mandleid
- 1/2 tassi kivita kuivatatud datleid
- näpuotsaga meresoola

Täidiseks:
- 2/3 tassi mandlipiima (või mõnda teist taimset piima)
- 1/3 tassi kivita datleid
- 1/2 tl sidrunimahla
- 1/2 tl vaniljeekstrakti
- 1/4 tl jahvatatud kaneeli
- 1/8 tl jahvatatud ingverit
- näpuotsaga meresoola
- 1 spl sulatatud kookosõli
- 2 suurt ja küpset pirni

* 1 tass siis endiselt 240 ml

Põhja valmistamiseks pane ained köögikombaini ning tööle ühtlaseks massiks. Kui see ei taha hästi kokku hakata, siis lisa pool tl vett. Mina seda tegin.
Jaga segu 3 tartaletivormi vahel ära ning suru see iga vormi põhja ja äärtele. (Kui tahad korvikesed pärast ilusti vormist kätte saada, siis vooderda vormid enne põhja vormimist toidukilega). Pane korvid täidise valmistamise ajaks külmikusse.

Täidise jaoks vurista piim, datlid ning maitseained blenderis ühtlaseks seguks. Sulata kookosõli ning lisa ka see madalamal kiirusel töödeldes kastmesse.

Koori ning puhasta (südamikest) pirnid ja lõika need õhukesteks viiludeks. Pane viilud kaussi ning vala peale karamellikaste. Sega niipalju, et segu ka viilude vahele jõuaks. Kuhja täidis korvikestesse. Aseta külmikusse 2-4 tunniks tahenema.


Mmmh, head isu!

1 kommentaar:

  1. meie tegime seda koogina - toppisime segu 20cm lahtise põhjaga koogivormi. Ja mandlipiima asemel kasutasime riisi-kookospiima. See kook sai ka kohe otsa :)

    VastaKustuta